Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta fotorecept
Koláčiky vhodné na blížiace sa sviatky, nenáročné na prípravu, zvládne aj začiatočník.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 ml |
|
250 g (alebo Hera) |
|
Na obaľovanie: | |
podľa potreby |
|
2 bal. |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme maslo pokrájané na menšie kúsky a smotanu.
-
3
Rukou vypracujeme hladké cesto. Cesto je dosť lepive a preto ruku vždy pomúčíme. Hotové dáme do chladničky stuhnúť aspoň na chvíľu.
-
4
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkou vykrojíme rôzne tvary.
-
5
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené vykrojené koláčiky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 10-12 minút, rúru sledujeme. Zmiešame práškový a vanilínový cukor a upečené koláčiky ešte za horúca v zmesi obalíme. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu