Drobné pečivo
Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Koláčiky vhodné na blížiace sa sviatky, nenáročné na
prípravu, zvládne aj začiatočník.
25 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny.
- Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme maslo pokrájané na menšie kúsky a smotanu.
- Rukou vypracujeme hladké cesto. Cesto je dosť lepive a preto ruku vždy pomúčíme. Hotové dáme do chladničky stuhnúť aspoň na chvíľu.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkou vykrojíme rôzne tvary.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené vykrojené koláčiky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 10-12 minút, rúru sledujeme. Zmiešame práškový a vanilínový cukor a upečené koláčiky ešte za horúca v zmesi obalíme.
Dobrú chuť.