Drobné pečivo

Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Koláčiky vhodné na blížiace sa sviatky, nenáročné na prípravu, zvládne aj začiatočník.

25 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny.
  2. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme maslo pokrájané na menšie kúsky a smotanu.
  3. Rukou vypracujeme hladké cesto. Cesto je dosť lepive a preto ruku vždy pomúčíme. Hotové dáme do chladničky stuhnúť aspoň na chvíľu.
  4. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkou vykrojíme rôzne tvary.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené vykrojené koláčiky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 10-12 minút, rúru sledujeme. Zmiešame práškový a vanilínový cukor a upečené koláčiky ešte za horúca v zmesi obalíme. Dobrú chuť.