Drobné pečivo
Drobné pečivo

Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 6. decembra 2019
Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta (fotorecept)
Foto: olinecka

Koláčiky vhodné na blížiace sa sviatky, nenáročné na prípravu, zvládne aj začiatočník.

25 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml
250 g (alebo Hera)
Na obaľovanie:
podľa potreby
2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme maslo pokrájané na menšie kúsky a smotanu.

    Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Rukou vypracujeme hladké cesto. Cesto je dosť lepive a preto ruku vždy pomúčíme. Hotové dáme do chladničky stuhnúť aspoň na chvíľu.

    Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkou vykrojíme rôzne tvary.

    Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené vykrojené koláčiky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 10-12 minút, rúru sledujeme. Zmiešame práškový a vanilínový cukor a upečené koláčiky ešte za horúca v zmesi obalíme. Dobrú chuť.

    Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu