Jemné koláčiky zo šľahačkového cesta fotorecept
Foto: olinecka
Koláčiky vhodné na blížiace sa sviatky, nenáročné na prípravu, zvládne aj začiatočník.
25 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme maslo pokrájané na menšie kúsky a smotanu.
-
3
Rukou vypracujeme hladké cesto. Cesto je dosť lepive a preto ruku vždy pomúčíme. Hotové dáme do chladničky stuhnúť aspoň na chvíľu.
-
4
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkou vykrojíme rôzne tvary.
-
5
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené vykrojené koláčiky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 10-12 minút, rúru sledujeme. Zmiešame práškový a vanilínový cukor a upečené koláčiky ešte za horúca v zmesi obalíme. Dobrú chuť.
Ďakujem.
Len vyskúšaj, nesklamú, pozdravujem.
Ďakujem za komentár.
To sa mi nechce veriť, veď na tvoje pečenie treba trpezlivosti, vždy úžasné, pečenie.
Nestrážené koláčiky ponúkam, kto príde. Ďakujem.