Foto: dzejsik
Po daždi máme plnú kuchyňu popadaných jabĺčok, ktoré treba rýchlo spotrebovať a tak sa na tatinovej oslave objavili aj tieto košíčky.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
60 g zmäknuté |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
štipka |
|
Jablková plnka: | |
6-7 ks stredné |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
za menšiu hrsť |
|
Puding: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
400 ml |
|
Postup
-
1
Z daných surovín vypracujeme cesto, ktoré je vlastne štvrtinová dávka z cesta na vaľkaný jablčník. Na pomúčenej doske ho vytvarujeme na rolku, ktorú pokrájame na 12 rovnakých častí.
-
2
Každý kúsok prstami roztľapkáme na kruh a vyložíme ním košíček. Pozor, cesto je krehké.
-
3
Košíčky vložíme do formy na muffiny.
-
4
Jablká ošúpeme, postrúhame a trochu vyžmýkame. Pridáme škoricu a cukor podľa chuti, trošku rumu a menšiu hrsť kokosu. Zmesou rovnomerne naplníme košíčky.
-
5
Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Teplým pozalievame vrch košíčkov. Na ozdobu naň ešte môžeme položiť mesiačik jablka.
-
6
Nachystané košíčky pečieme pri 180° dozlatista. Po upečení ešte teplé poprášime práškovým cukrom.
-
7
Jablčníkové cesto rýchlo odvlhne, preto sa najlepšie jedia priamo z košíčkov. Pokiaľ by ste chceli pevnejšie, odporúčam použiť radšej linecké cesto. A už len vychutnať, dlho nevydržia ;)
Fííí, krásne ... tak nabudúce sa nechám inšpirovať pre zmenu ja. ;) :)