Jemné jablkové košíčky

Autor receptu: dzejsik

Po daždi máme plnú kuchyňu popadaných jabĺčok, ktoré treba rýchlo spotrebovať a tak sa na tatinovej oslave objavili aj tieto košíčky.

12
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z daných surovín vypracujeme cesto, ktoré je vlastne štvrtinová dávka z cesta na vaľkaný jablčník. Na pomúčenej doske ho vytvarujeme na rolku, ktorú pokrájame na 12 rovnakých častí.
  2. Každý kúsok prstami roztľapkáme na kruh a vyložíme ním košíček. Pozor, cesto je krehké.
  3. Košíčky vložíme do formy na muffiny.
  4. Jablká ošúpeme, postrúhame a trochu vyžmýkame. Pridáme škoricu a cukor podľa chuti, trošku rumu a menšiu hrsť kokosu. Zmesou rovnomerne naplníme košíčky.
  5. Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Teplým pozalievame vrch košíčkov. Na ozdobu naň ešte môžeme položiť mesiačik jablka.
  6. Nachystané košíčky pečieme pri 180° dozlatista. Po upečení ešte teplé poprášime práškovým cukrom.
  7. Jablčníkové cesto rýchlo odvlhne, preto sa najlepšie jedia priamo z košíčkov. Pokiaľ by ste chceli pevnejšie, odporúčam použiť radšej linecké cesto. A už len vychutnať, dlho nevydržia ;)