Jemná mrkvová polievka

Autor receptu: cesminaz

...polievka ktorú miluje celá naša rodina už roky,a to od najmenšieho až po najväčšieho člena rodinky.Takáto mrkvová polievka tu na vareche ešte nieje.Je velmi ľahká na prípravu a veeeelmi chutná ;-) a navyše aj zdravá....moje deti jej nikdy nemajú dosť...

15 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibulu si pokrájame na kocky,očistenú mrkvu pokrájame na tenšie krúžky.Do hrnca si dáme asi štvrťku masla(môžme aj olej) pridáme tam cibulu a mrkvu,posolíme a zakrité dusíme asi 10-15min.To maslo sa nám tak pekne sfarbý do oranžova,a pravdaže aj mrkva nám rýchlejšie zmäkne.
  2. Ked sme ju trocha podusili,zalejeme ju asi 2-3 litrami vody,voda nech je asi 3 prsty nad mrkvou.Pridáme bujon a nastrúhaný cesnak.Prikrijeme a varíme do mäkka.
  3. Ked máme mrkvu mäkkú,ponorným mixérom všetko do hladka rozmixujeme.
  4. Polievku by sme nemali mat ani riedku,ani príliž hustú-takú presne...Teraz dáme do nej pepš podla chuti,a aj sol ak ešte treba a chvílku povaríme.Nakoniec vypneme plyn a zamiešame=rozhabarkujeme do nej 2-3 PL kyslejšieho jogurtu.Táto polievka má takú jemnú sladkokyslú chut.
  5. Ako polievkový doplnok si môžme na troche oleja popiect,na maličké kocky nakrájaný toastový chlebík.Alebo sa dajú aj v obchode kúpit už hotové sušené guličky,alebo kocky.Ale kto nechce,nemusí ich dat,každý podla vlastnej chuti. Prajem dobrú chuť ;-D