Jablkový závin

Jednoduchý jablkový závin z lístkového cesta

Autor receptu: redakcia

6
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka zalejeme mandľovým likérom.
  2. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Nešúpeme ich. Jabĺčka pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame v miske.
  3. Lístkové cestá rozbalíme. Na polovicu každého plátu rozložíme jabĺčka, nechávame voľné asi 2 cm okraje. Posypeme ich vanilkovým cukrom, škoricou, pridáme hrozienka, ktoré sme vybrali z likéru. Posypeme nahrubo nasekanými lieskovcami, polejeme medom a roztopeným maslom.
  4. Cez plnku preložíme cesto a spoje dobre pritlačíme vidličkou, aby počas pečenia zo závinov nevytiekla šťava.
  5. Zvrchu cesto priečne narežeme, potrieme rozmiešaným marhuľovým džemom a posypeme mandľovými lupienkami.
  6. Záviny pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 – 30 minút dozlatista.
  7. Upečené záviny vyberieme z rúry a ešte horúce potrieme marhuľovým džemom.