Jablkový závin
Jednoduchý jablkový závin z lístkového cesta
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
15 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup- Hrozienka zalejeme mandľovým likérom.
- Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Nešúpeme ich. Jabĺčka pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame v miske.
- Lístkové cestá rozbalíme. Na polovicu každého plátu rozložíme jabĺčka, nechávame voľné asi 2 cm okraje. Posypeme ich vanilkovým cukrom, škoricou, pridáme hrozienka, ktoré sme vybrali z likéru. Posypeme nahrubo nasekanými lieskovcami, polejeme medom a roztopeným maslom.
- Cez plnku preložíme cesto a spoje dobre pritlačíme vidličkou, aby počas pečenia zo závinov nevytiekla šťava.
- Zvrchu cesto priečne narežeme, potrieme rozmiešaným marhuľovým džemom a posypeme mandľovými lupienkami.
- Záviny pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 – 30 minút dozlatista.
- Upečené záviny vyberieme z rúry a ešte horúce potrieme marhuľovým džemom.
|