Jablkový koláč
Jednoduchý jablkovo-orechový koláč (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Už názov napovedá, že tento koláčik pripraví aj začiatočník.
Jednoduché pečenie s výborným výsledkom.
30 ks porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Múku preosejeme, nastrúhame k nej studené maslo, pridáme zbytok surovín a vypracujeme hladké cesto. Cesto odložíme do chladničky stuhnúť.
- Jablká umyjeme, nastrúhame na strúhadle. Pridáme cukor, škoricu, hrozienka, premiešame. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme ho na dve časti.
- Jednu časť rozvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka na plech (30x40 cm) vymastený, vysypaný múkou. Cesto vytiahneme aj na boky plechu. Posypeme mletými vlašskými orechmi.
- Na orechy rozložíme nastrúhané jablká.
- Rozvaľkáme druhu časť cesta a položíme ho na jablkovú plnku. Zľahka pritlačíme, cesto vidličkou po celej ploche popicháme, aby sa nezdúvalo.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 40 minút do zlatista.
- Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.