Jablkový koláč

Jednoduchý jablkovo-orechový koláč (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Už názov napovedá, že tento koláčik pripraví aj začiatočník. Jednoduché pečenie s výborným výsledkom.

30 ks
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku preosejeme, nastrúhame k nej studené maslo, pridáme zbytok surovín a vypracujeme hladké cesto. Cesto odložíme do chladničky stuhnúť.
  2. Jablká umyjeme, nastrúhame na strúhadle. Pridáme cukor, škoricu, hrozienka, premiešame. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme ho na dve časti.
  3. Jednu časť rozvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka na plech (30x40 cm) vymastený, vysypaný múkou. Cesto vytiahneme aj na boky plechu. Posypeme mletými vlašskými orechmi.
  4. Na orechy rozložíme nastrúhané jablká.
  5. Rozvaľkáme druhu časť cesta a položíme ho na jablkovú plnku. Zľahka pritlačíme, cesto vidličkou po celej ploche popicháme, aby sa nezdúvalo.
  6. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 40 minút do zlatista.
  7. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.