Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jednoduchý jablčník

helena10 - bez fotkyhelena10, 7. januára 2023
Jednoduchý jablčník
Foto: helena10
30 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks (veľkosť L)
60 g
8 g
štipka
1 dl
40 g
100 g
10 g
1 KL nastrúhaná
4 - 5 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Metličkou vymiešam vajcia s cukrami a so štipkou soli. Prilievam mlieko, olej, premiešam. Pridám preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec zamiešam nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto nechám chvíľu stáť.

  2. 2

    Očistené, ošúpané jablká narežem na tenšie štvrtinové plátky, pokvapkám troškou citrónovej šťavy. Pridám ich do hotového cesta a jemne lopatkou dobre premiešam. Dno aj boky okrúhleho plechu s priemerom 22 cm vystriekam olejom na pečenie. Následne nalejem cesto s jablkami.

  3. 3

    Upečiem vo vyhriatej rúre na 170 stupňov za cca 30 minút.

  4. 4

    Vychladený jablkový koláčik posypem trochu práškovým cukrom.

  5. 5

    Včerajší popoludňajší nádherný pohľad na Vysoké Tatry z kopcov nášho regiónu.

    Jednoduchý jablčník - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Vděčný jablkový receptík, jemný koláčik ke kafíčku, čajíku. Krásné foto Vysokých Tatier! Letí pozdravení!
helena10
@kukulienka71 , pečiem z našej úrody jabĺk. Kombinujem, upravujem, vymýšľam,... aby nebol vždy rovnaký koláčik.
Naše lesy, hory a prírodu si užívam v rámci možností. Tvrdím, že náš región (Tatry, Pieniny,...) - východ SK - je najkrajší kút v šírom svete. 🌞😉🤗





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia