Jednoduchý jablčník
Foto: helena10
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
2 ks (veľkosť L) |
|
60 g |
|
8 g |
|
štipka |
|
1 dl |
|
40 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
1 KL nastrúhaná |
|
4 - 5 ks |
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Metličkou vymiešam vajcia s cukrami a so štipkou soli. Prilievam mlieko, olej, premiešam. Pridám preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec zamiešam nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto nechám chvíľu stáť.
- 2
Očistené, ošúpané jablká narežem na tenšie štvrtinové plátky, pokvapkám troškou citrónovej šťavy. Pridám ich do hotového cesta a jemne lopatkou dobre premiešam. Dno aj boky okrúhleho plechu s priemerom 22 cm vystriekam olejom na pečenie. Následne nalejem cesto s jablkami.
- 3
Upečiem vo vyhriatej rúre na 170 stupňov za cca 30 minút.
- 4
Vychladený jablkový koláčik posypem trochu práškovým cukrom.
- 5
Včerajší popoludňajší nádherný pohľad na Vysoké Tatry z kopcov nášho regiónu.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Naše lesy, hory a prírodu si užívam v rámci možností. Tvrdím, že náš región (Tatry, Pieniny,...) - východ SK - je najkrajší kút v šírom svete. 🌞😉🤗