Jednoduché kuracie stehienka

Autor receptu: hamka3

Toto jedlo som robila dnes na obed, mne ako rodinnému mäsožravcovi veľmi chutilo, tak ho ponúkam na inšpiráciu. Nie je to drahé, a to sa teraz hodí, týždeň pred výplatou. Množstvo stehien si nakombinujete podľa počtu stravníkov, ja som dala 2 tácky stehien, to bolo 10 ks.

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté stehná som trochu nakrojila pri kosti, nasolila a opaprikovala. Naši majú radi stehná aj s kožou tak som ju nechala.
  2. Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme lyžičku červenej papriky a opražíme. Na tomto základe opečieme stehná z oboch strán.
  3. K mäsu pridáme scedené šampiňóny, okoreníme a chvíľku podusíme.
  4. Zalejeme pripraveným bujónom a necháme dusiť približne 15 min.
  5. Potom pridáme lečo, podľa chuti kečup, soľ, korenie a dodusíme do mäkka.
  6. Ako prílohu som zvolila ryžu. Dobrú chuť !