Jednoduché kuracie stehienka
Autor receptu: hamka3
Toto jedlo som robila dnes na obed, mne ako rodinnému mäsožravcovi veľmi chutilo, tak
ho ponúkam na inšpiráciu. Nie je to drahé, a to sa teraz hodí, týždeň pred výplatou.
Množstvo stehien si nakombinujete podľa počtu stravníkov, ja som dala 2 tácky stehien,
to bolo 10 ks.
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté stehná som trochu nakrojila pri kosti, nasolila a opaprikovala. Naši majú radi stehná aj s kožou tak som ju nechala.
- Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme lyžičku červenej papriky a opražíme. Na tomto základe opečieme stehná z oboch strán.
- K mäsu pridáme scedené šampiňóny, okoreníme a chvíľku podusíme.
- Zalejeme pripraveným bujónom a necháme dusiť približne 15 min.
- Potom pridáme lečo, podľa chuti kečup, soľ, korenie a dodusíme do mäkka.
- Ako prílohu som zvolila ryžu. Dobrú chuť !