Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou

siuuu - fotkasiuuu, 7. septembra 2019 17:02
Ďalšie recepty »
Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkouFoto: siuuu

Ja týmto cestovinám hovorím skladačkové - to preto, že v podstate každá zložka sa robí samostatne a až vo finále sa všetky zložky spoja a vytvoria chuťovovo úžasné jedlo. Je to jedno z mojich najobľúbenejších cestovinových jedál. Príprava je jednoduchá, netreba veľa surovín - recept využívam, ak nemám času nazvyš - ako aj dnes, keď som mala kopec práce so závaraním a džemovaním a ešte aj pečením víkendového dezertu. Množstvá surovín sú orientačné, ja vždy robím od oka.

4
porcie
10 min
príprava
10-12 min
tepelná úprava

Suroviny

250-300 g podľa vlastného výberu (v suchom surovom stave)
2 ks väčšie
podľa chuti
1 bal.
2-3 PL
1 ks stredná
180-200 ml (12 alebo 33% alebo plnotučné mlieko)
1-2 strúčiky
štipka
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cestoviny uvaríme tradičným spôsobom na skus (al dente). Kým sa varia cestoviny pripravíme mäso a brokolicu. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme na kúsky pokrájané kuracie prsia, ochutíme jemne soľou (radšej menej - Niva je slaná), ja jemne poprášim aj gyros korením, ktoré mám veľmi rada, ale ozaj iba jemnučko a orestujeme do mäkka.

  2. 2

    Brokolicu rozoberieme na maličké ružičky a uvaríme na skus alebo ju urobíme nad parou (ja vždy parím - do hrnca dám trocha vody, keď zovrie dám sitko s brokolicou, prikryjem a za pár minút mám krásne urobenú) - po dokončení ju hneď sprudka schladíme aby sa zachovala pekná zelená farby.

  3. 3

    Omáčku pripravujem najradšej úplne jednoduchú - zohrejem mlieko alebo smotanu po bod varu, pridám nadrobený syr a miešaním ho úplne rozpustím. Redukujem na požadovanú hustotu alebo zahustím štipkou škrobu rozmiešaného v troške vody. Dochutím sušeným oreganom.

  4. 4

    Keď je omáčka hotová, pridám do nej cestoviny, opečené kuracie kúsky aj brokolicu, všetko zľahka premiešam a hneď podávam, posypané oreganom. Sú prudko jedlé.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist