Foto: pusta
V detstve nám túto nátierku často robila moja dobrá mama, len z troch ingrediencií a toto je veru tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka Zobraziť celý popisV detstve nám túto nátierku často robila moja dobrá mama, len z troch ingrediencií a toto je veru tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka na svete :-) K tomu čaj s citrónom a večera či olovrant alebo raňajky boli na stole, ked sme boli so sestrou choré a ešte malé, natreté žemle alebo chlebík nám pokrájala na "vojačikov" :-))) Nezabudla pridať vždy čerstvú zeleninu podľa sezóny ako zdroj vitamínov a samotné sardinky boli dôležitou súčasťou stravy. Skúste aj Vy, nesklame Vás :-)
porcia
príprava
Postup
-
1
Do misy som dala sardinky aj s olejom,...
-
2
...pridala som soľ,...
-
3
...čerstvé maslo a...
-
4
všetko som len tak leda-bolo zmiešala pomocou vidličky, aby zostali aj malé kúsky sardiniek.
-
5
Mala som práve čerstvo upečené nové žemle, recept som pridala včera, žemle som pokrájala na plátky, naniesla som na ne vidličkou sardinkovú nátierku, pridala som plátky reďkoviek, očistenú jarnú cibuľku a už sme si len pochutnávali na tejto skvelej pochúťke :P
-
6
Je to skutočne tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka,ktorú poznám, žiadna horčica, žiadne korenie, citronová šťava alebo iné, dáva vyniknúť chuti čerstvého masla a sardiniek, je jemná a osviežujúca, zdravá, taká "in natur" a veľmi chutná. Skúste raz takto, nesklame Vás a čerstvú zeleninu k tomu môžete vždy obmieňať podľa vašej chuti :-)
ved ked si predstavíme-čo všetko-všetko-ide do mora...o pár desiatok rokov to musí byť jed-živočíchy i voda..
nech len matka ZEM nestratí schopnosť filtrácie..očisty..prosím..pre potomkov..
tak som si dovolila receptík pridať, mám tu aj inak ochutené sardinkové nátierky, táto nám bodla k novým čerstvým žemliam :-)
dakujem.
dakujem ti za pochopenie. :-)
pozdravujem ťa..
ja nemám k nátierke žiadne pripomienky..moje slovíčka som adresovala @marianne.. :-)
to, čo popisuješ veľkými písmenami, že ty dávaš do svojej nátierky, dávam aj ja, ale v inom mojom recepte na sardinkovú nátierku, mám tu viac receptov :-)
toto je úplne iná, odlišná a jednoduchšia sardinková nátierka, ak ti to náhodou ušlo.
pridávam link, aby si mohol porovnať obe:
varecha.pravda.sk/recepty/sardinkova-natierka-s-jarnou-ci...
len som ti napísala, kedže si písala pod môj recept :-)
prajem ti pekný deň :-)
teší ma, že sa ti páči aj táto úplne jednoduchá sardinková nátierka.
dakujem.
som rada, že som ju pripomenula aj tebe, to nie je len sardinková nátierka, to je spomienka na krásne detstvo s mamou :-)
tiež nám natierala na čierny chlebík a krájala na "vojačikov"
dakujem, že sme si pekne od srdca zaspomínali.
ešte k tomu asi 1cm plátku masla, o ktorom píšeš, moja dobrá mama , ak nerobila práve sardinkovú nátierku rovno, zvykla aj najprv natrieť krajce chleba maslom a sardinky len položila na to maslo a len trocha ich roztlačila vidličkou - tiež veľká dobrota :-)
vdaka ti za pripomenutie.
otec sa priatelil s jedným námorným kapitánom a ten nám vždy doniesol rybí olej v prirodzenom stave ako olej, nie kapsule, ktorý nám každý deň dal nakvapkaný na malom kúsku chlebíka, vitamín D a tie 3 omega mastné kyseliny, veľ,mi dobre vedel, čo robí a preventívne nás ako deti tým chránil, ani nám to neprišlo inak ako chutné, i ked viem, že mnohí by to dnes práve pre tú príznačnú chuť odmietli :-) myslím, že ani dnes ho u nás nedostať.
dakujem za pekný koment.
dakujem.
dakujem za skvelú správu.
aj z pečenáčov a iných rýb.
len toto je tá najjednoduchšia nátierka na svete.
u nas v detstve tiez obycajne na chlebik a k tomu mlada cibulka alebo redkovka ... vdaka za pripomienku