Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: pusta

V detstve nám túto nátierku často robila moja dobrá mama, len z troch ingrediencií a toto je veru tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka na svete :-) K tomu čaj s citrónom a večera či olovrant alebo raňajky boli na stole, ked sme boli so sestrou choré a ešte malé, natreté žemle alebo chlebík nám pokrájala na "vojačikov" :-))) Nezabudla pridať vždy čerstvú zeleninu podľa sezóny ako zdroj vitamínov a samotné sardinky boli dôležitou súčasťou stravy. Skúste aj Vy, nesklame Vás :-)

1 dávka
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy som dala sardinky aj s olejom,...
  2. ...pridala som soľ,...
  3. ...čerstvé maslo a...
  4. všetko som len tak leda-bolo zmiešala pomocou vidličky, aby zostali aj malé kúsky sardiniek.
  5. Mala som práve čerstvo upečené nové žemle, recept som pridala včera, žemle som pokrájala na plátky, naniesla som na ne vidličkou sardinkovú nátierku, pridala som plátky reďkoviek, očistenú jarnú cibuľku a už sme si len pochutnávali na tejto skvelej pochúťke :P
  6. Je to skutočne tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka,ktorú poznám, žiadna horčica, žiadne korenie, citronová šťava alebo iné, dáva vyniknúť chuti čerstvého masla a sardiniek, je jemná a osviežujúca, zdravá, taká "in natur" a veľmi chutná. Skúste raz takto, nesklame Vás a čerstvú zeleninu k tomu môžete vždy obmieňať podľa vašej chuti :-)