Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: pusta
V detstve nám túto nátierku často robila moja dobrá mama, len z troch ingrediencií a
toto je veru tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka na svete :-) K tomu čaj s
citrónom a večera či olovrant alebo raňajky boli na stole, ked sme boli so sestrou choré a
ešte malé, natreté žemle alebo chlebík nám pokrájala na "vojačikov" :-))) Nezabudla
pridať vždy čerstvú zeleninu podľa sezóny ako zdroj vitamínov a samotné sardinky boli
dôležitou súčasťou stravy.
Skúste aj Vy, nesklame Vás :-)
1 dávka porcia |
5 minút príprava |
Postup
- Do misy som dala sardinky aj s olejom,...
- ...pridala som soľ,...
- ...čerstvé maslo a...
- všetko som len tak leda-bolo zmiešala pomocou vidličky, aby zostali aj malé kúsky sardiniek.
- Mala som práve čerstvo upečené nové žemle, recept som pridala včera, žemle som pokrájala na plátky, naniesla som na ne vidličkou sardinkovú nátierku, pridala som plátky reďkoviek, očistenú jarnú cibuľku a už sme si len pochutnávali na tejto skvelej pochúťke :P
- Je to skutočne tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka,ktorú poznám, žiadna horčica, žiadne korenie, citronová šťava alebo iné, dáva vyniknúť chuti čerstvého masla a sardiniek, je jemná a osviežujúca, zdravá, taká "in natur" a veľmi chutná.
Skúste raz takto, nesklame Vás a čerstvú zeleninu k tomu môžete vždy obmieňať podľa vašej chuti :-)