Jednoduchá šampiňónová omáčka z chaty
Na dovolenke som bola ustanovená hlavnou kuchárkou a ingrediencie, ktoré sme mali so sebou, prudko dochádzali. Najbližší obchod bol päť kilometrov vzdušnou čiarou cez Zobraziť celý popisNa dovolenke som bola ustanovená hlavnou kuchárkou a ingrediencie, ktoré sme mali so sebou, prudko dochádzali. Najbližší obchod bol päť kilometrov vzdušnou čiarou cez terén ako z Indianu Jonesa, takže som uvarila cestoviny, opiekla panenku a k tomu som urobila najjednoduchšiu omáčku na svete. Šampiňóny dodal zvyšok rodiny, okolo chaty toho rástlo dosť... :-D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Keďže chata bola vybavená slabo a v kuchyni chýbal mixér, šampiňóny som nastrúhala na strúhadle na jemno. Pokojne si to uľahčite, použite mixér.
- 2
Nastrúhané šampiňóny dáme do hrnca a zalejeme mliekom. Necháme zovrieť a krátko povariť, cca 10 - 15 minút.
- 3
Kým sa varí, nastrúhame si zemiak na jemno. Za stáleho miešania pridáme do mlieka so šampiňónmi, omáčka sa krásne zahustí.
- 4
Hotovo. Podľa chuti môžete dosoliť, nám chutila taká aká je. Priznávam, robila som ju už zopárkrát aj doma, pretože je jednoduchá a chutí... proste hríbovo. Absencia cibule, cesnaku, smotany, syra atď. tomu vôbec neublížila. Dobrú chuť!
Tiež Šampiňónová omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu