Šampiňónová omáčka
Šampiňónová omáčka

Jednoduchá šampiňónová omáčka z chaty

martina0812 - fotkamartina0812, 8. októbra 2018

Na dovolenke som bola ustanovená hlavnou kuchárkou a ingrediencie, ktoré sme mali so sebou, prudko dochádzali. Najbližší obchod bol päť kilometrov vzdušnou čiarou cez Zobraziť celý popisNa dovolenke som bola ustanovená hlavnou kuchárkou a ingrediencie, ktoré sme mali so sebou, prudko dochádzali. Najbližší obchod bol päť kilometrov vzdušnou čiarou cez terén ako z Indianu Jonesa, takže som uvarila cestoviny, opiekla panenku a k tomu som urobila najjednoduchšiu omáčku na svete. Šampiňóny dodal zvyšok rodiny, okolo chaty toho rástlo dosť... :-D

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks čerstvé
300 ml
1 ks väčší




Postup

  1. 1

    Keďže chata bola vybavená slabo a v kuchyni chýbal mixér, šampiňóny som nastrúhala na strúhadle na jemno. Pokojne si to uľahčite, použite mixér.

  2. 2

    Nastrúhané šampiňóny dáme do hrnca a zalejeme mliekom. Necháme zovrieť a krátko povariť, cca 10 - 15 minút.

  3. 3

    Kým sa varí, nastrúhame si zemiak na jemno. Za stáleho miešania pridáme do mlieka so šampiňónmi, omáčka sa krásne zahustí.

  4. 4

    Hotovo. Podľa chuti môžete dosoliť, nám chutila taká aká je. Priznávam, robila som ju už zopárkrát aj doma, pretože je jednoduchá a chutí... proste hríbovo. Absencia cibule, cesnaku, smotany, syra atď. tomu vôbec neublížila. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Haha, @klukodvody , práve preto, že je "sol nad zlato", ňou treba šetriť, čo aj autorka receptu robí..... :-)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia