Šampiňónová omáčka
Jednoduchá šampiňónová omáčka z chaty
Autor receptu: martina0812
Na dovolenke som bola ustanovená hlavnou kuchárkou a ingrediencie, ktoré sme mali so sebou, prudko dochádzali. Najbližší
obchod bol päť kilometrov vzdušnou čiarou cez terén ako z Indianu Jonesa, takže som uvarila cestoviny, opiekla panenku a k tomu
som urobila najjednoduchšiu omáčku na svete. Šampiňóny dodal zvyšok rodiny, okolo chaty toho rástlo dosť... :-D
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Keďže chata bola vybavená slabo a v kuchyni chýbal mixér, šampiňóny som nastrúhala na strúhadle na jemno. Pokojne si to uľahčite, použite mixér.
- Nastrúhané šampiňóny dáme do hrnca a zalejeme mliekom. Necháme zovrieť a krátko povariť, cca 10 - 15 minút.
- Kým sa varí, nastrúhame si zemiak na jemno. Za stáleho miešania pridáme do mlieka so šampiňónmi, omáčka sa krásne zahustí.
- Hotovo. Podľa chuti môžete dosoliť, nám chutila taká aká je. Priznávam, robila som ju už zopárkrát aj doma, pretože je jednoduchá a chutí... proste hríbovo. Absencia cibule, cesnaku, smotany, syra atď. tomu vôbec neublížila. Dobrú chuť!