Šampiňónová omáčka

Jednoduchá šampiňónová omáčka z chaty

Autor receptu: martina0812

Na dovolenke som bola ustanovená hlavnou kuchárkou a ingrediencie, ktoré sme mali so sebou, prudko dochádzali. Najbližší obchod bol päť kilometrov vzdušnou čiarou cez terén ako z Indianu Jonesa, takže som uvarila cestoviny, opiekla panenku a k tomu som urobila najjednoduchšiu omáčku na svete. Šampiňóny dodal zvyšok rodiny, okolo chaty toho rástlo dosť... :-D

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Keďže chata bola vybavená slabo a v kuchyni chýbal mixér, šampiňóny som nastrúhala na strúhadle na jemno. Pokojne si to uľahčite, použite mixér.
  2. Nastrúhané šampiňóny dáme do hrnca a zalejeme mliekom. Necháme zovrieť a krátko povariť, cca 10 - 15 minút.
  3. Kým sa varí, nastrúhame si zemiak na jemno. Za stáleho miešania pridáme do mlieka so šampiňónmi, omáčka sa krásne zahustí.
  4. Hotovo. Podľa chuti môžete dosoliť, nám chutila taká aká je. Priznávam, robila som ju už zopárkrát aj doma, pretože je jednoduchá a chutí... proste hríbovo. Absencia cibule, cesnaku, smotany, syra atď. tomu vôbec neublížila. Dobrú chuť!