Jedno mäso dve marinády (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach. Uz som jednu metodu pridal kde maso najrv rychlo vyprazia v oleji. https://varecha.pravda.sk/recepty/mongolske-hovadzie-alebo-najjednoduchsia-cina/60921 skusal som dve ine metody na marinadu - zmakcovadlo na lacnom flank steaku, jedna je pouzitie sody bikarbony a druha ananas a papaja.

120 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lacny flank steak som odblanil
  2. Rozporcoval som ho na este tensie porcie tak 1 cm
  3. Rozdelil na polky. Zmiesal som lyzicku sody bikarbony a maizeny obalil naporcovane steaky plus som stedro poolejoval a dal do chladnicky marinovat.
  4. Nakrajal tak asi 1/3 ananasu na kocky pridal 1/4 papaje (nemusi byt) par lyzic sojovej omacky a premiesal a odlozil do ladnicky marinovat. Ananas a papaja vraj obsahuju velmi silne zmakcovadlo, enzym bromelain...
  5. Po necelych dvoch hodinach som vybral masa z chadnicky a do prvej marinady, kde je soda bikarbona, treba pridat par lyzic octu - zacne to bublat a soda sa zmeni na sol. Ked to nespravime budeme mat horke maso.
  6. Vyberieme namarinovane ananasovo papajove maso.
  7. Rozpalime panvicu, najlepsie liatinovu pridame olej na vysoku teplotu az zacne dymit. Vlozime bikarbonou namarinovany steak, tak 3 minuty na kazdej strane. Po skonceni odlozime, zabalime na 10 minut.
  8. Na panvicu dame ananasom marinovany steak, a mame problem maso sa rozpadlo a vyzera skor ako jamaikan jerk po 5 hodinach pomaleho pecenia. Takze ananas je az velmi silne zmakcovadlo...
  9. Maso som nakrajal proti vlaknam na vacsie slize poprasil skrobom, a rychlo na rozpalenej panvici oprazil.Do fritezy som dal robit hranolky Medzi tym som si vo woku spravil zaklad podla tohto receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/lomo-saltado/33394-recept.html prihodil vyprazene hranolky do woku a premiesal PS: Proti originalu som sladko kyslu chut lebo som podusil aj ananasove kusky z marinady