Jedno mäso dve marinády (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach. Uz som jednu metodu pridal kde maso najrv rychlo vyprazia v oleji.
https://varecha.pravda.sk/recepty/mongolske-hovadzie-alebo-najjednoduchsia-cina/60921 skusal som dve ine metody na marinadu - zmakcovadlo na lacnom flank steaku, jedna je pouzitie sody bikarbony a druha ananas a papaja.
120 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Lacny flank steak som odblanil
- Rozporcoval som ho na este tensie porcie tak 1 cm
- Rozdelil na polky.
Zmiesal som lyzicku sody bikarbony a maizeny
obalil naporcovane steaky plus som stedro poolejoval a dal do chladnicky marinovat.
- Nakrajal tak asi 1/3 ananasu na kocky pridal 1/4 papaje (nemusi byt) par lyzic sojovej omacky a premiesal a odlozil do ladnicky marinovat.
Ananas a papaja vraj obsahuju velmi silne zmakcovadlo, enzym bromelain...
- Po necelych dvoch hodinach som vybral masa z chadnicky a do prvej marinady, kde je soda bikarbona, treba pridat par lyzic octu - zacne to bublat a soda sa zmeni na sol. Ked to nespravime budeme mat horke maso.
- Vyberieme namarinovane ananasovo papajove maso.
- Rozpalime panvicu, najlepsie liatinovu pridame olej na vysoku teplotu az zacne dymit.
Vlozime bikarbonou namarinovany steak, tak 3 minuty na kazdej strane.
Po skonceni odlozime, zabalime na 10 minut.
- Na panvicu dame ananasom marinovany steak,
a mame problem maso sa rozpadlo a vyzera skor ako jamaikan jerk po 5 hodinach pomaleho pecenia.
Takze ananas je az velmi silne zmakcovadlo...
- Maso som nakrajal proti vlaknam na vacsie slize poprasil skrobom, a rychlo na rozpalenej panvici oprazil.Do fritezy som dal robit hranolky
Medzi tym som si vo woku spravil zaklad podla tohto receptu
https://varecha.pravda.sk/recepty/lomo-saltado/33394-recept.html
prihodil vyprazene hranolky do woku a premiesal
PS: Proti originalu som sladko kyslu chut lebo som podusil aj ananasove kusky z marinady