Javorovo-mandarínková morčacia pečeň
Autor receptu: elixir
Rýchly obed :)
1 porcia |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Na masielku si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Medzitým si obalíme kuraciu pečeň v múke a keď je cibuľa spenená, pridáme a na slabšom plameni opečieme z oboch strán.
- Potom pridáme kurací vývar a necháme prikryté na slabom plameni 15 minút dusiť. Po desiatich minútach pridáme aj mandarínku nakrájanú na plátky a dodusíme spolu s pečeňou.
- Nakoniec osolíme, okoreníme, pridáme javorový sirup a trošku premiešame, pridáme časť pažítky, zvyškom ozdobíme.
Môžeme podávať s ryžou a zeleninou.
- Energetická hodnota pečene s omáčkou je približne 1100kJ
bielkoviny: 21,25g
sacharidy: 15,21g
tuky: 13,11g
cholesterol: 200mg
|