Javorovo-mandarínková morčacia pečeň

Autor receptu: elixir

Rýchly obed :)

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masielku si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Medzitým si obalíme kuraciu pečeň v múke a keď je cibuľa spenená, pridáme a na slabšom plameni opečieme z oboch strán.
  2. Potom pridáme kurací vývar a necháme prikryté na slabom plameni 15 minút dusiť. Po desiatich minútach pridáme aj mandarínku nakrájanú na plátky a dodusíme spolu s pečeňou.
  3. Nakoniec osolíme, okoreníme, pridáme javorový sirup a trošku premiešame, pridáme časť pažítky, zvyškom ozdobíme. Môžeme podávať s ryžou a zeleninou.
  4. Energetická hodnota pečene s omáčkou je približne 1100kJ

    bielkoviny: 21,25g
    sacharidy: 15,21g
    tuky: 13,11g
    cholesterol: 200mg