Jarné temari sushi

Autor receptu: sandriw

Mnohým našincom nori riasy veľmi nechutia, toto je príjemná obmena, ako si sushi vychutnať i tak :) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Postup

  1. Ryžu uvaríme podľa postupu na obale. Vo všeobecnosti, ryžu premyjeme, šálku ryže zalejeme 1,5 šálkou vody a varíme, kým sa voda neodparí (cca 10 min.). Veko neotvárame a necháme ešte ryžu 10 – 15 minút pariť.
  2. Zálievku na ryžu (1 šálka surovej ryže) si pripravíme zmiešaním 2 PL octu, 1 KL soli a 1 KL cukru. Na miernom plameni ohrievame, kým sa soľ a cukor rozpustia. Všetko necháme vychladnúť. Ryžu opatrne zmiešame so zálievkou.
  3. Uhorku si ošúpeme a škrabkou na zeleninu si narežeme tenké pásiky. Pažítku si nakrájame na 3 cm dlhé kúsky. Lososa si rozkrájame na kúsky.
  4. Mokrými rukami si z vychladnutej ryže vytvarujeme malé pozdĺžne hrudky (asi 5 cm). Na vrch položíme kúsok lososa. Pomocou potravinárskej fólie losos aj s ryžovou hrudkou vytvarujeme do pekného hladkého tvaru. Na vrch položíme 4 – 5 kúskov pažítky a malú „kytičku“ žeruchy. Nakoniec to obalíme prúžkom uhorky.