Jarné rozkvitnuté rezy

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme<br /> • plech na pečenie (30 × 40 cm)<br /> • sitko
  2. Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žĺtky spoločne s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Zmiešame v mise múku, kypriaci prášok a zľahka vmiešame spoločne s olejom a mliekom do peny. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov.
  3. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> Upečený korpus necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť.
  4. Na náplň necháme dobre odkvapkať marhule na sitku a šťavu zachytíme. Krémovú náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Hotovú náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a navrch poukladáme marhule.
  5. Na ozdobenie pripravíme cukrárenské želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Nalejeme na marhule a necháme stuhnúť. Múčnik nakrájame na rezy a ozdobíme oblátkovými kvetinami.