Jahody s parížskou šľahačkou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 28. mája 2023
Jahody s parížskou šľahačkou
Foto: Jana Štrbková

Jahody so šľahačkou, to je klasika, no s tou parížskou sa tento jednoduchý dezert povýši na skvostnú lahôdku.

4
porcie
10 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

600 g (alebo 400 g čerstvých)
Parížska šľahačka:
500 ml (33 %)
400 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme základ na parížsku šľahačku. Čokoládu nalámeme na malé kúsky. Spolu so smotanou ju v hrnci postavíme na sporák a postupne privedieme do varu. V bode varu odstavíme, premiešame a čokoládovú smotanu schladíme v nádobe so studenou vodou. Občas premiešame a vychladnuté dáme do druhého dňa do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň studenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha.

  3. 3

    Do pohárov naaranžujeme umyté a odstopkované jahody alebo jahodový kompót a na ne nanesieme parížsku šľahačku. Ihneď podávame. Môžeme dozdobiť hoblinkami čokolády.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia