Jahody s parížskou šľahačkou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 28. mája 2023
mesačník Varecha, 28. mája 2023
Foto: Jana Štrbková
Jahody so šľahačkou, to je klasika, no s tou parížskou sa tento jednoduchý dezert povýši na skvostnú lahôdku.
4
porcie
porcie
10 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme základ na parížsku šľahačku. Čokoládu nalámeme na malé kúsky. Spolu so smotanou ju v hrnci postavíme na sporák a postupne privedieme do varu. V bode varu odstavíme, premiešame a čokoládovú smotanu schladíme v nádobe so studenou vodou. Občas premiešame a vychladnuté dáme do druhého dňa do chladničky.
- 2
Na druhý deň studenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha.
- 3
Do pohárov naaranžujeme umyté a odstopkované jahody alebo jahodový kompót a na ne nanesieme parížsku šľahačku. Ihneď podávame. Môžeme dozdobiť hoblinkami čokolády.
Tiež jahody:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu