Jahody s parížskou šľahačkou
mesačník Varecha, 28. mája 2023

Foto: Jana Štrbková
Jahody so šľahačkou, to je klasika, no s tou parížskou sa tento jednoduchý dezert povýši na skvostnú lahôdku.
porcie
príprava
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme základ na parížsku šľahačku. Čokoládu nalámeme na malé kúsky. Spolu so smotanou ju v hrnci postavíme na sporák a postupne privedieme do varu. V bode varu odstavíme, premiešame a čokoládovú smotanu schladíme v nádobe so studenou vodou. Občas premiešame a vychladnuté dáme do druhého dňa do chladničky.
- 2
Na druhý deň studenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha.
- 3
Do pohárov naaranžujeme umyté a odstopkované jahody alebo jahodový kompót a na ne nanesieme parížsku šľahačku. Ihneď podávame. Môžeme dozdobiť hoblinkami čokolády.
Tiež jahody:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu