Jahody
Jahody s parížskou šľahačkou
Autor receptu: redakcia
Jahody so šľahačkou, to je klasika, no s tou parížskou sa tento jednoduchý dezert povýši na skvostnú lahôdku.
4 porcie |
10 (+ chladenie) minút príprava |
Postup
- Deň vopred si pripravíme základ na parížsku šľahačku. Čokoládu nalámeme na malé kúsky. Spolu so smotanou ju v hrnci postavíme na sporák a postupne privedieme do varu.
V bode varu odstavíme, premiešame a čokoládovú smotanu schladíme v nádobe so studenou vodou. Občas premiešame a vychladnuté dáme do druhého dňa do chladničky.
- Na druhý deň studenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha.
- Do pohárov naaranžujeme umyté a odstopkované jahody alebo jahodový kompót a na ne nanesieme parížsku šľahačku. Ihneď podávame. Môžeme dozdobiť hoblinkami čokolády.