Jahody

Jahody s parížskou šľahačkou

Autor receptu: redakcia

Jahody so šľahačkou, to je klasika, no s tou parížskou sa tento jednoduchý dezert povýši na skvostnú lahôdku.

4
porcie
10 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme základ na parížsku šľahačku. Čokoládu nalámeme na malé kúsky. Spolu so smotanou ju v hrnci postavíme na sporák a postupne privedieme do varu. V bode varu odstavíme, premiešame a čokoládovú smotanu schladíme v nádobe so studenou vodou. Občas premiešame a vychladnuté dáme do druhého dňa do chladničky.
  2. Na druhý deň studenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha.
  3. Do pohárov naaranžujeme umyté a odstopkované jahody alebo jahodový kompót a na ne nanesieme parížsku šľahačku. Ihneď podávame. Môžeme dozdobiť hoblinkami čokolády.