Foto: ailuj82
trochu vyčítaný, trochu domyslený a hlavne výborný
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
100 g |
|
1/2 ks |
|
80 g |
|
50 g |
|
1 štipka |
|
1 KL |
|
PLNKA: | |
6,5 dcl |
|
2 ks |
|
140 g |
|
400 ml |
|
1 PL |
|
500 g |
|
2 balenia |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme citrónovú šťavu, pomleté mandle, štipku soli, kypriaci prášok, solamyl a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.
- 2
Pripravíme si plnku: v mlieku uvaríme puding spolu s cukrom. Aby sa nechytila kôra do uvarenej kaše dáme 1 PL masla, necháme trochu vychladnúť a pridáme smotany /môžu byť aj biele jogurty/.
- 3
Z cesta opatrne stiahneme papier a preložíme ho na dosku. Plát potrieme 1/2 plnky, poukladáme nakrájané jahody, znovu dáme plnku /polovicu z toho čo nám zostalo/, poukladáme keksy /piškóty/, potrieme zvyšnou plnkou a ozdobíme jahodami, kiwi, mandlami....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu