Jahodový zákusok
Tento recept mám od svojej mamy, ktorá ho pravidelne robievala na oslavy či sviatky, je veľmi ľahký a nadýchaný.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
15 dkg |
|
20 dkg |
|
1/2 dcl |
|
1 dcl |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
15 dkg |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto pripravíme tak, že vymiešame bielky so štipkou soli, primiešame cukor a šľaháme aspoň 5 minút. Po lyžiciach pridávame olej, vodu a žĺtky a všetko spolu poriadne vyšľaháme. Múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom preosejeme cez sitko a varechou primiešame do cesta. Pečieme na cca 180 °C.
- 2
Medzitým si pripravíme plnku. Jahodové kompóty (ak sú menšie treba 2, ak väčšie stačí aj 1) precedíme, jahody zatiaľ odložíme a zo zvyšného kompótu uvaríme so Zlatým klasom hustý puding, necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom do peny, do ktorej po lyžiciach primiešame puding. Nakoniec pridáme jahody a došľaháme. Natrieme na korpus a navrch nastrúhame horkú čokoládu. Koláčik je veľmi ľahký a cesto nadýchané.
Tiež jahodový zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu