Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodový zákusok

ivanapp - fotkaivanapp, 4. marca 2018
Jahodový zákusok
Foto: ivanapp

Tento recept mám od svojej mamy, ktorá ho pravidelne robievala na oslavy či sviatky, je veľmi ľahký a nadýchaný.

6
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
15 dkg
20 dkg
1/2 dcl
1 dcl
1 ks
2 lyžice
Plnka:
1 ks
15 dkg
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto pripravíme tak, že vymiešame bielky so štipkou soli, primiešame cukor a šľaháme aspoň 5 minút. Po lyžiciach pridávame olej, vodu a žĺtky a všetko spolu poriadne vyšľaháme. Múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom preosejeme cez sitko a varechou primiešame do cesta. Pečieme na cca 180 °C.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku. Jahodové kompóty (ak sú menšie treba 2, ak väčšie stačí aj 1) precedíme, jahody zatiaľ odložíme a zo zvyšného kompótu uvaríme so Zlatým klasom hustý puding, necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom do peny, do ktorej po lyžiciach primiešame puding. Nakoniec pridáme jahody a došľaháme. Natrieme na korpus a navrch nastrúhame horkú čokoládu. Koláčik je veľmi ľahký a cesto nadýchané.

Diskusia k receptu

motyka
Výborný. Dá sa zamieňať aj s iným ovocím. Vyzerá ľahúčky. Popis perfektný. Ukladám do KK. Určite niekedy upečiem.
brcko
Tie jahody tam idú celé.Lebo na obrazku to nevyzerá.A tej šťavy stačí na jeden puding?
ivanapp
@brcko (6.3.2018 20:52)

Jahody mixujem celé, domáce zavárané. Pri veľkej fľaši cca 7 dcl dávam len 1, pri malých dávam 2. Stačí to na puding a pri mixovani sa jahody rozbiju, záleží aké použijete 🙂 ale u nás je tento koláčik veľmi obľúbený, z kupenych jahôd som ale neskúšala, len domáce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia