Jahodový zákusok
Foto: ivanapp
Tento recept mám od svojej mamy, ktorá ho pravidelne robievala na oslavy či sviatky, je veľmi ľahký a nadýchaný.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto pripravíme tak, že vymiešame bielky so štipkou soli, primiešame cukor a šľaháme aspoň 5 minút. Po lyžiciach pridávame olej, vodu a žĺtky a všetko spolu poriadne vyšľaháme. Múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom preosejeme cez sitko a varechou primiešame do cesta. Pečieme na cca 180 °C.
- 2
Medzitým si pripravíme plnku. Jahodové kompóty (ak sú menšie treba 2, ak väčšie stačí aj 1) precedíme, jahody zatiaľ odložíme a zo zvyšného kompótu uvaríme so Zlatým klasom hustý puding, necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom do peny, do ktorej po lyžiciach primiešame puding. Nakoniec pridáme jahody a došľaháme. Natrieme na korpus a navrch nastrúhame horkú čokoládu. Koláčik je veľmi ľahký a cesto nadýchané.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jahody mixujem celé, domáce zavárané. Pri veľkej fľaši cca 7 dcl dávam len 1, pri malých dávam 2. Stačí to na puding a pri mixovani sa jahody rozbiju, záleží aké použijete 🙂 ale u nás je tento koláčik veľmi obľúbený, z kupenych jahôd som ale neskúšala, len domáce