Jahodový sirup

daniella9 - fotkadaniella9, 8. júna 2012
Jahodový sirup
Foto: daniella9

Mali sme kopec jahôd k dispozícii, tak ich bolo treba nejako využiť:-) A v tomto aspoň viem čo je, narozdiel od niektorých z obchodu:-)

Suroviny

2 kg
1,2 - 1,4  kg
1,5 dcl
1 PL




Postup

  1. 1

    Jahôdky umyjeme, odstopkujeme a necháme usušiť na papieri.

  2. 2

    Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou a popučíme. Popučené jahôdky ešte rozmixujeme.

    Jahodový sirup - obrázok 2
  3. 3

    Za občasného premiešania necháme zohriať.

  4. 4

    Potom všetko prelejeme do druhého hrnca a na každého 0,5 litra pridáme 400 gramov cukru. Pridáme kyselinu citronovú, dáme variť. Treba dať pozor, aby jahôdky veľmi nepenili:-)

    Jahodový sirup - obrázok 4
  5. 5

    Odstavíme oheň a sirup scedíme cez sitko, aby sa oddelili semienka. Nakoniec sirup ešte raz scedíme cez sitko do čistých umytých fľašiek. Uložíme na chladné a tmavé miesto.

    Jahodový sirup - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo. Podávame s kockami ľadu:-) Pozn.: Naplnila som takmer 10 fľašiek, skoro 2 litre sirupu:-)

    Jahodový sirup - obrázok 6

Diskusia k receptu

cica2
krásne spracovaný recept....a veru, domáci je najlepší! :-)
turistka
@Daniella , všetky suroviny dávam tak isto, ako Ty, len s tým rozdielom, že jahody dám do "sokovarky"= parný hrniec, kto ho má, vie že je výborný a parím kým stečie šťava. Po stečení , pridám vodu, postavím na pec nechám zohriať a pridám cukor, keď sa rozpustí a prevrie dám kyselinu citrónovú a nalievam do fliaš. Sirupy týmto spôsobom robím z rôzneho ovocia .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia