Jahodový sirup
Jahodový sirup (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Opäť sezóna zavárania, sirup zo svojej úrody do špajze, pochúťka v
zime do čaju. Jednoduchá príprava aj pre začiatočníkov.
40 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si jahody, ktoré viackrát umyjeme vo vode a necháme odkvapkať. Väčšie jahody prekrojíme na menšie kúsky. Dáme do väčšej misy, ešte trocha popučíme, pridáme vodu a kyselinu citrónovú. Necháme 24 hodín odstáť.
- Po 24 hodinách precedíme, nepasírujeme!!! Šťavu dáme do hrnca, pridáme cukor, privedieme do varu. Povaríme 5-10 minút, pozberáme penu, naplníme fľaše ešte za horúca. Uzatvoríme, zakryjeme utierkou alebo dekou.
- Zo zvyšku jahôd niečo pripravím. Naša úroda, naše malé políčko.