Jahodový osúch
Autor receptu: babkamt
Tento osúch robievala moja svokra,patrí k našim obľúbeným.
Postup
- Múku osejem,pridám cukor,soľ,vykysnutý kvások,vo vlažnom mlieku rozmiešam 2 zľtky, a 125 ml oleja,vypracujem cesto,dám ho vykysnúť.
Medzi tým ako cesto kysne spravím mrveničku .
Do misky preosejem hrubú múku,pridám cukor a pokvapkám rozpusteným maslom,dobre premiešam,aby sa mi urobili hrčky.Posýpku nechám v chladničke stuhnúť,prstami hrčky postláčam, aby som vytvorila hrčky.
- Potom umyjem,odstopkujem jahody,nechám odkvapkať.
Pripravím si plech, vymastím ho olejom.
- Vykysnuté cesto _ ja som ho dala na dvor,dnes je krásne - roztiahnem na celý plech,na cesto poukladám jahody,veľké prerežem na polovičku ,nakoniec dám mrveničku,a šup s koláčikom do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 25 min.