Jahodový osúch

Autor receptu: babkamt

Tento osúch robievala moja svokra,patrí k našim obľúbeným.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku osejem,pridám cukor,soľ,vykysnutý kvások,vo vlažnom mlieku rozmiešam 2 zľtky, a 125 ml oleja,vypracujem cesto,dám ho vykysnúť. Medzi tým ako cesto kysne spravím mrveničku . Do misky preosejem hrubú múku,pridám cukor a pokvapkám rozpusteným maslom,dobre premiešam,aby sa mi urobili hrčky.Posýpku nechám v chladničke stuhnúť,prstami hrčky postláčam, aby som vytvorila hrčky.
  2. Potom umyjem,odstopkujem jahody,nechám odkvapkať. Pripravím si plech, vymastím ho olejom.
  3. Vykysnuté cesto _ ja som ho dala na dvor,dnes je krásne - roztiahnem na celý plech,na cesto poukladám jahody,veľké prerežem na polovičku ,nakoniec dám mrveničku,a šup s koláčikom do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 25 min.