Jahodový koláč

podravka - fotkapodravka, 20. mája 2016
Jahodový koláč
Foto: podravka

Komerčný recept
Ak máte radi jahody, alebo chcete spestriť váš sviatočný stôl, ponúkame recept na jednoduchý koláč zdobený jahodami a praženými mandľovými plátkami.

45 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
80 g
175 g
35 g
1 balíček
1 lyžička
125 g
1 ks
Krém:
125 g
1 balíček
50 g
300 ml
200 ml
Na dekoráciu:
3 - 4 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Do pomletých mandlí pridáme múku, práškový a vanilkový cukor, citrónovú šťavu, maslo a vymiešame elektrickým mixérom. Pridáme vajce, dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme a položíme na vymastený a múkou posypaný plech (30 x 10 cm). Pečieme 15-20 minút pri 200 ° C.

  3. 3

    Upečené cesto necháme vychladnúť a potrieme ho jahodovým džemom.

  4. 4

    Pudingový prášok Dolcela zmiešame s cukrom a 50 ml mlieka. Zvyšné mlieko spolu so smotanou necháme zovrieť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a varíme za stáleho miešania 1 – 2 minúty. Uvarený puding nalejeme na jahodový džem a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Pred podávaním ozdobíme čerstvými jahodami, šľahačkou a praženými mandľovými plátkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia