Komerčný recept
Ak máte radi jahody, alebo chcete spestriť váš sviatočný stôl, ponúkame recept na jednoduchý koláč zdobený
jahodami a praženými mandľovými plátkami.
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 80 g |
|
| 175 g |
|
| 35 g |
|
| 1 balíček |
|
| 1 lyžička |
|
| 125 g |
|
| 1 ks |
|
| Krém: | |
| 125 g |
|
| 1 balíček |
|
| 50 g |
|
| 300 ml |
|
| 200 ml |
|
| Na dekoráciu: | |
|
|
|
| 3 - 4 ks |
|
| 2 lyžice |
|
Postup
-
1
Do pomletých mandlí pridáme múku, práškový a vanilkový cukor, citrónovú šťavu, maslo a vymiešame elektrickým mixérom. Pridáme vajce, dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.
- 2
Cesto vyvaľkáme a položíme na vymastený a múkou posypaný plech (30 x 10 cm). Pečieme 15-20 minút pri 200 ° C.
- 3
Upečené cesto necháme vychladnúť a potrieme ho jahodovým džemom.
- 4
Pudingový prášok Dolcela zmiešame s cukrom a 50 ml mlieka. Zvyšné mlieko spolu so smotanou necháme zovrieť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a varíme za stáleho miešania 1 – 2 minúty. Uvarený puding nalejeme na jahodový džem a necháme vychladnúť.
- 5
Pred podávaním ozdobíme čerstvými jahodami, šľahačkou a praženými mandľovými plátkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu