Foto: podravka
Komerčný recept
Ak máte radi jahody, alebo chcete spestriť váš sviatočný stôl, ponúkame recept na jednoduchý koláč zdobený
jahodami a praženými mandľovými plátkami.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
80 g |
|
175 g |
|
35 g |
|
1 balíček |
|
1 lyžička |
|
125 g |
|
1 ks |
|
Krém: | |
125 g |
|
1 balíček |
|
50 g |
|
300 ml |
|
200 ml |
|
Na dekoráciu: | |
|
|
3 - 4 ks |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Do pomletých mandlí pridáme múku, práškový a vanilkový cukor, citrónovú šťavu, maslo a vymiešame elektrickým mixérom. Pridáme vajce, dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.
- 2
Cesto vyvaľkáme a položíme na vymastený a múkou posypaný plech (30 x 10 cm). Pečieme 15-20 minút pri 200 ° C.
- 3
Upečené cesto necháme vychladnúť a potrieme ho jahodovým džemom.
- 4
Pudingový prášok Dolcela zmiešame s cukrom a 50 ml mlieka. Zvyšné mlieko spolu so smotanou necháme zovrieť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a varíme za stáleho miešania 1 – 2 minúty. Uvarený puding nalejeme na jahodový džem a necháme vychladnúť.
- 5
Pred podávaním ozdobíme čerstvými jahodami, šľahačkou a praženými mandľovými plátkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu