Jahodový koláč

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Ak máte radi jahody, alebo chcete spestriť váš sviatočný stôl, ponúkame recept na jednoduchý koláč zdobený jahodami a praženými mandľovými plátkami.

45 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do pomletých mandlí pridáme múku, práškový a vanilkový cukor, citrónovú šťavu, maslo a vymiešame elektrickým mixérom. Pridáme vajce, dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.
  2. Cesto vyvaľkáme a položíme na vymastený a múkou posypaný plech (30 x 10 cm). Pečieme 15-20 minút pri 200 ° C.
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť a potrieme ho jahodovým džemom.
  4. Pudingový prášok Dolcela zmiešame s cukrom a 50 ml mlieka. Zvyšné mlieko spolu so smotanou necháme zovrieť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a varíme za stáleho miešania 1 – 2 minúty. Uvarený puding nalejeme na jahodový džem a necháme vychladnúť.
  5. Pred podávaním ozdobíme čerstvými jahodami, šľahačkou a praženými mandľovými plátkami.