nemám rada mak, ale tento fakt môžem
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 100 g |  | 
| 120 g |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 4 ks |  | 
| 100 g |  | 
| 70 g |  | 
| Krém: | |
| 300 g |  | 
| 250 g |  | 
| 4 lyžice |  | 
| 1 ks |  | 
| 500 ml |  | 
| 20 g |  | 
| 1 lyžica |  | 
| Ozdobenie: | |
| 200 g |  | 
| 1 ks |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Heru vymiešame s 30g práškového cukru,vanilkovým a škoricovým cukrom. Postupne pridávame žĺtky. Bielky vyšlaháme s 90g práškového cukru dotuha. Sneh počastiach primiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme do zmesy zmes maku a muky. Cesto dáme na plech, kt. je vyloženy papierom na pečenie a dáme na 25 min. do vyhriatej rúry. 
- 2
Citrónovú šťavu zmiešame s 50ml vody a prisypeme do nej želatinu,necháme to asi 1min, napučať a potom to rozpustíme vo vodnom kúpeli. 
- 3
Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom,pridáme vyšlahanú smotanu, pokrájané jahody a primiešame želatinu. 
- 4
Krém natrieme na vychladnutý plat a na 2 hodiny to dáme do chladničky. Na krém potom poukladáme nakrájane jahody a polejeme vlažným želé, kt. sme si pripravili podla návodu na obale. Nakrájame až keď želé stuhne. Dobrú chuť. :)   
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2


 
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu