Foto: olivka
nemám rada mak, ale tento fakt môžem
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
100 g |
|
70 g |
|
Krém: | |
300 g |
|
250 g |
|
4 lyžice |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
20 g |
|
1 lyžica |
|
Ozdobenie: | |
200 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Heru vymiešame s 30g práškového cukru,vanilkovým a škoricovým cukrom. Postupne pridávame žĺtky. Bielky vyšlaháme s 90g práškového cukru dotuha. Sneh počastiach primiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme do zmesy zmes maku a muky. Cesto dáme na plech, kt. je vyloženy papierom na pečenie a dáme na 25 min. do vyhriatej rúry.
- 2
Citrónovú šťavu zmiešame s 50ml vody a prisypeme do nej želatinu,necháme to asi 1min, napučať a potom to rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- 3
Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom,pridáme vyšlahanú smotanu, pokrájané jahody a primiešame želatinu.
- 4
Krém natrieme na vychladnutý plat a na 2 hodiny to dáme do chladničky. Na krém potom poukladáme nakrájane jahody a polejeme vlažným želé, kt. sme si pripravili podla návodu na obale. Nakrájame až keď želé stuhne. Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu