Jahodový koláč s makom

olivka - fotkaolivka, 16. júna 2013
Jahodový koláč s makom
Foto: olivka

nemám rada mak, ale tento fakt môžem

24
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 185 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
120 g
1 ks
1 ks
4 ks
100 g
70 g
Krém:
300 g
250 g
4 lyžice
1 ks
500 ml
20 g
1 lyžica
Ozdobenie:
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Heru vymiešame s 30g práškového cukru,vanilkovým a škoricovým cukrom. Postupne pridávame žĺtky. Bielky vyšlaháme s 90g práškového cukru dotuha. Sneh počastiach primiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme do zmesy zmes maku a muky. Cesto dáme na plech, kt. je vyloženy papierom na pečenie a dáme na 25 min. do vyhriatej rúry.

  2. 2

    Citrónovú šťavu zmiešame s 50ml vody a prisypeme do nej želatinu,necháme to asi 1min, napučať a potom to rozpustíme vo vodnom kúpeli.

  3. 3

    Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom,pridáme vyšlahanú smotanu, pokrájané jahody a primiešame želatinu.

  4. 4

    Krém natrieme na vychladnutý plat a na 2 hodiny to dáme do chladničky. Na krém potom poukladáme nakrájane jahody a polejeme vlažným želé, kt. sme si pripravili podla návodu na obale. Nakrájame až keď želé stuhne. Dobrú chuť. :)

    Jahodový koláč s makom - obrázok 4

Diskusia k receptu

kejtuska5
ukladám si tento receptík a najbližšie ho aj vyskúšam- mňam :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia