Jahodový koláč s makom

Autor receptu: olivka

nemám rada mak, ale tento fakt môžem

24
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 185 °C

Postup

  1. Heru vymiešame s 30g práškového cukru,vanilkovým a škoricovým cukrom. Postupne pridávame žĺtky. Bielky vyšlaháme s 90g práškového cukru dotuha. Sneh počastiach primiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme do zmesy zmes maku a muky. Cesto dáme na plech, kt. je vyloženy papierom na pečenie a dáme na 25 min. do vyhriatej rúry.
  2. Citrónovú šťavu zmiešame s 50ml vody a prisypeme do nej želatinu,necháme to asi 1min, napučať a potom to rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  3. Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom,pridáme vyšlahanú smotanu, pokrájané jahody a primiešame želatinu.
  4. Krém natrieme na vychladnutý plat a na 2 hodiny to dáme do chladničky. Na krém potom poukladáme nakrájane jahody a polejeme vlažným želé, kt. sme si pripravili podla návodu na obale. Nakrájame až keď želé stuhne. Dobrú chuť. :)