Jahodový jablčník (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Je to rýchly letný koláč aj pre mladé gazdinky.

28
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie,potrebné na koláč.
  2. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti.Vyvaľkáme a naplníme.Pomletým makom,nastrúhanými jablkami,posypeme kr.cukrom vanilkovým cukrom,škoricou,posypeme citrónovou kôrou.Na vrch poukladáme jahody.Zasypeme makom a poukladáme kúsky masla. Zo všetkého použijeme len polovicu,pretože robíme dva záviny.
  3. Ostatná náplň.
  4. Zasypeme cukrom,makom vanil.cukrom,škoricou a maslom.
  5. Zasypaný makom a pokrájaným maslom.Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  6. Koláč zvinieme a zbalíme.Okraje pritlačíme.Vajičko nám plní funkciu lepidla.
  7. Zbalený závin.
  8. Prenesieme na plech vystlaný mastným papierom.Poprekrajujeme vrch závinu a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  9. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 0C. Asi 25 minút.
  10. Keď je závin letný,trochu ho poprášime práškovým cukrom.