Jahodový jablčník (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Je to rýchly letný koláč aj pre mladé gazdinky.
28 porcií |
50 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Ingrediencie,potrebné na koláč.
- Lístkové cesto rozdelíme na dve časti.Vyvaľkáme a naplníme.Pomletým makom,nastrúhanými jablkami,posypeme kr.cukrom vanilkovým cukrom,škoricou,posypeme citrónovou kôrou.Na vrch poukladáme jahody.Zasypeme makom a poukladáme kúsky masla.
Zo všetkého použijeme len polovicu,pretože robíme dva záviny.
- Ostatná náplň.
- Zasypeme cukrom,makom vanil.cukrom,škoricou a maslom.
- Zasypaný makom a pokrájaným maslom.Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Koláč zvinieme a zbalíme.Okraje pritlačíme.Vajičko nám plní funkciu lepidla.
- Zbalený závin.
- Prenesieme na plech vystlaný mastným papierom.Poprekrajujeme vrch závinu a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 0C. Asi 25 minút.
- Keď je závin letný,trochu ho poprášime práškovým cukrom.