Jahodový zákusok

Jahodovo-šľahačkové rezy

Autor receptu: simi711

Výborné jahodové rezy.

8
porcií
90 minút
príprava
60 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Plech vyložíme papierom na pečenie. Na papier si nakreslíme tri obdĺžniky 10 x 25 cm. Medzi obdĺžnikmi necháme medzeru. Korpusy pri pečení mierne narastú. Papier otočíme nákresom dolu.
  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame cukor. Zakaždým dobre prešľaháme. Pridáme ocot. Prešľaháme. Pridáme Solamyl, prešľaháme. Pomocou cukrárenského vrecka nesieme penu na predkreslené šablóny. Rúru predhrejeme a sušíme korpusy pri teplote 140 stupňov C asi hodinu. Rúru vypneme a korpusy necháme vychladnúť v rúre.
  3. Nad parou rozpustime čokoládu a necháme mierne ochladiť. Keď sú penové platy vychladnuté, odlúpneme od papiera a preložíme na tácku. Penové pláty (spodný a stredný) potrieme tenkou vrstvou čokolády a necháme čokoládu stuhnúť.
  4. Jahody pokrájame na menšie kúsky. 10 kusov odložíme na zdobenie dezertu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom. Keď je čokoláda stuhnutá, na spodný plát nanesieme 1/3 šľahačky. Poukladáme časť na drobno pokrájaných jahôd, Priložíme ďalší penový korpus a postup opakujeme. Priložíme tretí, vrchný plát a potrieme poslednou tretinou šľahačky. Ozdobíme celými jahodami a pofŕkame čokoládou. Dáme do chladničky.