Jahodovo-karamelové košíčky (fotorecept)
Autor receptu: uschi
Tento recept sem dávam trochu neskoro, už je po jahodovej sezóne, ale miesto jahôd môžeme dať aj ostružiny, ktoré práve teraz dozrievajú v záhradách..
45-50 porcií |
80 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Z preosiatej múky, masla, práškového cukru, žĺtkov, vanilky a trochy citrónovej kôry rýchlo vypracujeme krehké lineské cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na chvíľu do chladničky.
- Formičky na košíčky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Z cesta odoberáme kúsky veľkosti orecha a vtláčame do formičiek.
- Košíčky pečieme na plechu vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 12-15 minút. Po upečení ich vyklopíme a necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme a spojíme s uvareným a vychladnutým salkom. Krémom košíčky naplníme.
- Jahody opláchneme, očistíme a necháme odkvapkať. Nakrájame ich na plátky a ukladáme na krém.
- Červenú alebo číru želatínu pripravíme podľa návodu na obale a jahody potrieme.
- Necháme ich v chladničke stuhnúť a podávame.