Jahodovo-karamelové košíčky (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Tento recept sem dávam trochu neskoro, už je po jahodovej sezóne, ale miesto jahôd môžeme dať aj ostružiny, ktoré práve teraz dozrievajú v záhradách..

45-50
porcií
80 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z preosiatej múky, masla, práškového cukru, žĺtkov, vanilky a trochy citrónovej kôry rýchlo vypracujeme krehké lineské cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na chvíľu do chladničky.
  2. Formičky na košíčky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Z cesta odoberáme kúsky veľkosti orecha a vtláčame do formičiek.
  3. Košíčky pečieme na plechu vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 12-15 minút. Po upečení ich vyklopíme a necháme vychladnúť.
  4. Maslo vyšľaháme a spojíme s uvareným a vychladnutým salkom. Krémom košíčky naplníme.
  5. Jahody opláchneme, očistíme a necháme odkvapkať. Nakrájame ich na plátky a ukladáme na krém.
  6. Červenú alebo číru želatínu pripravíme podľa návodu na obale a jahody potrieme.
  7. Necháme ich v chladničke stuhnúť a podávame.