Jahodovo - jogurtová zmrzlina so šľahačkou a kúskami jahôd fotorecept
Foto: pusta
Naši najmenší v rodine majú radi zmrzlinu. Na dnešnú oslavu som im pripravila práve túto, ako si naša oslávenkyňa na narodeniny priala.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny.
-
2
50 g umytých a odstopkovaných jahôd som pokrájala na malé kúsky.
-
3
250 g jahôd som zasypala práškovým cukrom.
-
4
Roztlačila som ich vidličkou, riadne som ich s ckrom premiešala a...
-
5
...ponorným mixérom som ich rozmixovala na hladké jahodové pyré,...
-
6
do ktorého som pridala jogurt a...
-
7
spol som dobre zmiešala.
-
8
Sladkú smotanu som zmiešala s vanilkovými cukrami a šľahala som tuhú šľahačku
-
9
...ktorú som pridala do jahodovo - jogurtovej zmesi a...
-
10
...všetko som znovu premiešala.
-
11
Do tejto zmesi som pridala pokrájané kúsky jahôd a...
-
12
..ešte raz som celé z ľahka premiešala, aby sa nerozbili kúsky jahôd. Zmes som vložila do mrazničky a každých 30 minút som ju premiešala vidičkou, aby nevznikli kryštáliky a mrazila sa rovnomerne. O 4 hodiny bola zmrzlina hotová a...
-
13
...mohla som ju servírovať.
dakujem ti.
dakujem ti.
dakujem ti. :-))))
vieš ty čo, moja, drahá? kľudne tvojmu miláčikovi daj viac ako dva kopčeky zmrzliny, lebo je v nej šľahačka, a dobre zmrzne takáto zmes práve k vôli obsahu tuku, ten sa však vstrebáva zo zmrzliny pomaly a rovnomerne, nezvyšuje prudko hladinu cukru v krvi ako iné , hoci dia výrobky - skús si túto biochmickú pravdu overiť meraním glukometrom.
len tento princíp manželíkovi neprezrad, lebo potom by sa nebrzdil viac :-))))
dakujem za potešujúcu správu a nádherné fotky :-)
prajem vám všetkým pohodový pekný sobotný večer :-)
teraz srandičky na bok:
kedysi nám toto prednášal prof. dr Nejedlý - svetoznámy biochemik a na záver dodal : "prosííím, neříkejte to diabetikum". DDDDD
to nič moja, fotky sú v pohode :-)
dakujem ti.
dakujem ti.
dakujem ti. :-))))
vieš ty čo, moja, drahá? kľudne tvojmu miláčikovi daj viac ako dva kopčeky zmrzliny, lebo je v nej šľahačka, a dobre zmrzne takáto zmes práve k vôli obsahu tuku, ten sa však vstrebáva zo zmrzliny pomaly a rovnomerne, nezvyšuje prudko hladinu cukru v krvi ako iné , hoci dia výrobky - skús si túto biochmickú pravdu overiť meraním glukometrom.
len tento princíp manželíkovi neprezrad, lebo potom by sa nebrzdil viac :-))))
dakujem za potešujúcu správu a nádherné fotky :-)
prajem vám všetkým pohodový pekný sobotný večer :-)
teraz srandičky na bok:
kedysi nám toto prednášal prof. dr Nejedlý - svetoznámy biochemik a na záver dodal : "prosííím, neříkejte to diabetikum". DDDDD
to nič moja, fotky sú v pohode :-)