Jahodový pohár

Jahodové poháre

Autor receptu: katarinalucanova

Rýchly dezert z jahôd do pohára.

15
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Na spodok pohárika vložíme piškóty a pokvapkáme jahodovým sirupom.
  2. Jahody rozmixujeme, pridáme cukor a 50 ml vody. Krátko povaríme. V 50 ml vody rozmiešame Solamyl a prilejeme k jahodám. Povaríme a necháme vychladnúť. Vychladenú jahodovú zmes pomocou lyžice navrstvíme na piškóty.
  3. Mascarpone, smotanu a vanilkový cukor vyšľaháme na hustý hladký krém. Pomocou cukrárenského vrecka a hladkej špičky krém nanesieme na jahodovú vrstvu. Krém môžeme naniesť aj lyžicou. Kým si pripravíme želatínu, poháriky dáme schladiť.
  4. Želatínu zmiešame s cukrom, prilejeme vodu privedieme do varu. Povaríme 1 minútu a odstavíme. Necháme mierne schladiť, nie úplne lebo by želatína stuhla. Pomocou lyžice nalejeme do schladených pohárikov. Keď želatína stuhne, ozdobíme jahodou a nasekanými pistáciami.