Jahodový zakusok

Jahodové kocky (fotorecept)

Autor receptu: maxinka

Jemný korpus s nadýchanou šľahačkou, obohatenou kúskami jahôd.

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia vyšľahať s cukrom do peny. Pridať vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
  2. Cesto vyliať do vymasteného a múkou vysypaného hlbokého plechu Môj má rozmer 25 × 38 cm.
  3. Upiecť na 180 °C.
  4. Krém pripravíme tak, že vymiešame mascarpone s 2 PL cukru, primiešame tvaroh. Vyšľaháme šľahačku. Ja vyšľahám jednotlivo, nie naraz, je potom pevnejšia. Čiže jeden téglik s 1 PL cukru a stužovačom a potom tak isto aj druhý. Vyšľahanú tuhú šľahačku premiešame s mascarpone a tvarohom. Pridáme 1 PL redšieho jahodového džemu a nakrájané kúsky jahôd.
  5. Náplň natrieme na vychladnutý korpus.
  6. Smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačmi dotuha. Natrieme na krém. Dáme stuhnúť do chladu.
  7. Vychladený zákusok pokrájame na kocky. Ľubovoľne ozdobíme. Použila som čokoládové motýliky.