Jahodová torta

Autor receptu: kelsia

Tortičku som upiekla po Vianociach pre synovca, ktorý oslávil 2 roky.

8
porcií
2hod minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a cukor vyšľaháme do penista, potom pridáme postupne vodu, múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
  2. Dáme upiecť na menší plech vystlaný mastným papierom.
  3. Cesto po vyliatí na plech trocha poutriasame, aby sa nám rovnomerne piškóta upiekla.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov, 20-25 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, po 20 minútach môžme otvoriť a špáradlom vpichnúť do cesta a skontrolovať či je už upečené.
  5. Po vybratí z rúry necháme chvíľu postáť a pripravíme si podložku na ktorú upečenú piškótu preklopíme. Ja dávam na podložku aj papier na pečenie.
  6. Po preklopení necháme piškótu vychladnúť. Potom opatrne odstránime papier na pečenie na ktorom sa cesto pieklo.
  7. Ja som robila malú tortičku, tak som piškótu rozrezala najprv napolovicu a potom ešte pozdĺžne každú časť.
  8. Každú časť si natrieme pikantným džemom /menej sladkým/.
  9. Začneme natierať krémom, ktorý sme si pripravili z mlieka, zlatého klasu, palmarínu a cukru.
  10. Po natretí dáme na vrchu jahody, potom ďalšiu piškótu a postup opakujeme.
  11. Keď už máme všetky piškóty naukladané a potreté, tak začneme na tortu ukladať jahody v tvare čísla 2.
  12. Takto pripravenú tortu si potom po bokoch obsypeme kokosovou múčkou.
  13. Urobíme si želatínu z prášku podľa návodu a vylejeme na tortu. Zvyšným krémom dozdobíme vrch torty.
  14. Hotovo, prichystané pre oslávenca.
  15. Maškrtka.