Jahodová roláda
Jahodová roláda

Jahodová roláda

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 11. augusta 2021

Letná svieža roláda s jahodami.

12
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
100 g
Krém:
250 g
250 ml
2 bal.
1 PL (Crème Olé - puding bez varenia)
200 g
Okrem toho:
 (na posypanie korpusu)
 (na potretie)
 (na ozdobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou jemne vmiešame múku. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 8 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády. Po upečení opatrne stiahneme papier, korpus jemne posypeme práškovým cukrom . Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku a stočíme do rolády. Necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne pripravíme krém.

  2. 2

    Krém: Smotanu vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme mascarpone, rozmixované jahody a 1 polievkovú lyžicu Crème Olé vanilkového pudingu.

  3. 3

    Vychladený plát potrieme jahodovým džemom, na džem natrieme väčšiu časť krému. Na začiatok plátu poukladáme jahody a stočíme do rolády. Zvyšnú časť krému natrieme na povrch rolády a ozdobíme jahodami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha