Jahodová roláda
Foto: katarinalucanova
Letná svieža roláda s jahodami.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
2 bal. |
|
1 PL (Crème Olé - puding bez varenia) |
|
200 g |
|
Okrem toho: | |
(na posypanie korpusu) |
|
(na potretie) |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou jemne vmiešame múku. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 8 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády. Po upečení opatrne stiahneme papier, korpus jemne posypeme práškovým cukrom . Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku a stočíme do rolády. Necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne pripravíme krém.
- 2
Krém: Smotanu vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme mascarpone, rozmixované jahody a 1 polievkovú lyžicu Crème Olé vanilkového pudingu.
- 3
Vychladený plát potrieme jahodovým džemom, na džem natrieme väčšiu časť krému. Na začiatok plátu poukladáme jahody a stočíme do rolády. Zvyšnú časť krému natrieme na povrch rolády a ozdobíme jahodami.
Tiež jahodová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu