Jahodová roláda

Jahodová roláda

Autor receptu: katarinalucanova

Letná svieža roláda s jahodami.

12
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou jemne vmiešame múku. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 8 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády. Po upečení opatrne stiahneme papier, korpus jemne posypeme práškovým cukrom . Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku a stočíme do rolády. Necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne pripravíme krém.
  2. Krém: Smotanu vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme mascarpone, rozmixované jahody a 1 polievkovú lyžicu Crème Olé vanilkového pudingu.
  3. Vychladený plát potrieme jahodovým džemom, na džem natrieme väčšiu časť krému. Na začiatok plátu poukladáme jahody a stočíme do rolády. Zvyšnú časť krému natrieme na povrch rolády a ozdobíme jahodami.