Jahodová roláda
Jahodová roláda

Jahodová piškótová roláda

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 27. júna 2021
Jahodová piškótová roláda
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
100 g
1 KL
90 g
1 KL
Plnka:
150 g
200 ml
1 bal.
250 g




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovou pastou. Pridáme do snehu spolu s preosiatou múkou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech ( 35 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie a 15 minút pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C. Ešte teplý korpus zrolujeme.

  2. 2

    Po vychladnutí rozvinieme, piškótu potrieme jahodovým džemom a šľahačkou, ktorú sme vyšľahali s vanilkovým cukrom. Rozložíme pokrájané jahody, zrolujeme a na noc dáme do chladničky.

  3. 3

    Druhý deň zdobíme šľahačkou a jahodami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia