Jahodová piškótová roláda
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 27. júna 2021
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 27. júna 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
100 g |
|
1 KL |
|
90 g |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
150 g |
|
200 ml |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovou pastou. Pridáme do snehu spolu s preosiatou múkou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech ( 35 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie a 15 minút pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C. Ešte teplý korpus zrolujeme.
- 2
Po vychladnutí rozvinieme, piškótu potrieme jahodovým džemom a šľahačkou, ktorú sme vyšľahali s vanilkovým cukrom. Rozložíme pokrájané jahody, zrolujeme a na noc dáme do chladničky.
- 3
Druhý deň zdobíme šľahačkou a jahodami.
Tiež jahodová roláda:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu