Jahodová piškótová roláda
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 27. júna 2021
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 27. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovou pastou. Pridáme do snehu spolu s preosiatou múkou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech ( 35 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie a 15 minút pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C. Ešte teplý korpus zrolujeme.
- 2
Po vychladnutí rozvinieme, piškótu potrieme jahodovým džemom a šľahačkou, ktorú sme vyšľahali s vanilkovým cukrom. Rozložíme pokrájané jahody, zrolujeme a na noc dáme do chladničky.
- 3
Druhý deň zdobíme šľahačkou a jahodami.
Tiež jahodová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu