Jahodová korytnačka fotorecept

leja3 - fotkaleja3, 12. júla 2011
Jahodová korytnačka (fotorecept)
Foto: leja3

Tento recept vznikol pre moju malú dcérku, ked som jej chcela pripravit niečo zdravé na maškrtenie, rýchle a pekné. Dá sa robiť v rôznych Zobraziť celý popisTento recept vznikol pre moju malú dcérku, ked som jej chcela pripravit niečo zdravé na maškrtenie, rýchle a pekné. Dá sa robiť v rôznych variantoch, každý si ho môže prispôsobit svojim chutiam

8
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 balíky
2ks
3/4 l
4-5 PL
1 bal
1
500 g čerstvé
 na ozdobu
 na ozdobu
1




Postup

  1. 1

    Z mlieka,cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť za občasného miešania. Potom vmiešame tvaroh a rozmixujeme na hladko.

  2. 2

    Misku vypláchneme studenou vodou, vyložíme fóliu tak, aby hore prečnievala (aby sa vrch dal zakryť). Jahody nakrájaná na plátky postupne ukladáme po okrajoch misky (vytvoríme štruktúru korytnačieho chrbta)

  3. 3

    Na jahody postupne vrstvíme krém a piškóty striedavo, posledná vrstva bude piškótová. Zvrchu prekryjeme fóliou a necháme cca 2 hodiny (môžme aj viac) ztuhnúť v chladničke. Po stuhnutí vyklopíme a dozdobíme - nohy urobíme z banánu(pozdĺžne prekrojíme) a hlavu z police citróna, oči z klinčekov :)

Diskusia k receptu

grandma
Akurát som nepochopila načo je v recepte tvaroh - kde sa stratil?
leja3
oprava = v kroku jedna, ked je puding vychaldnuty, vmiesame tvaroh a rozmixujeme na hladko :) (nejako mi to vypadlo)
ketykej
peknucke:-) skusim, ci sa moj maly spunt da osalit, lebo v poslednej dobe nechce ovocie ziadne..
ketykej
peknucke:-) skusim, ci sa moj maly spunt da osalit, lebo v poslednej dobe nechce ovocie ziadne..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia