Foto: leja3
Tento recept vznikol pre moju malú dcérku, ked som jej chcela pripravit niečo zdravé na maškrtenie, rýchle a pekné. Dá sa robiť v rôznych Zobraziť celý popisTento recept vznikol pre moju malú dcérku, ked som jej chcela pripravit niečo zdravé na maškrtenie, rýchle a pekné. Dá sa robiť v rôznych variantoch, každý si ho môže prispôsobit svojim chutiam
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka,cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť za občasného miešania. Potom vmiešame tvaroh a rozmixujeme na hladko.
- 2
Misku vypláchneme studenou vodou, vyložíme fóliu tak, aby hore prečnievala (aby sa vrch dal zakryť). Jahody nakrájaná na plátky postupne ukladáme po okrajoch misky (vytvoríme štruktúru korytnačieho chrbta)
- 3
Na jahody postupne vrstvíme krém a piškóty striedavo, posledná vrstva bude piškótová. Zvrchu prekryjeme fóliou a necháme cca 2 hodiny (môžme aj viac) ztuhnúť v chladničke. Po stuhnutí vyklopíme a dozdobíme - nohy urobíme z banánu(pozdĺžne prekrojíme) a hlavu z police citróna, oči z klinčekov :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu