Jahodová korytnačka (fotorecept)

Autor receptu: leja3

Tento recept vznikol pre moju malú dcérku, ked som jej chcela pripravit niečo zdravé na maškrtenie, rýchle a pekné. Dá sa robiť v rôznych variantoch, každý si ho môže prispôsobit svojim chutiam

8
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mlieka,cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť za občasného miešania. Potom vmiešame tvaroh a rozmixujeme na hladko.
  2. Misku vypláchneme studenou vodou, vyložíme fóliu tak, aby hore prečnievala (aby sa vrch dal zakryť). Jahody nakrájaná na plátky postupne ukladáme po okrajoch misky (vytvoríme štruktúru korytnačieho chrbta)
  3. Na jahody postupne vrstvíme krém a piškóty striedavo, posledná vrstva bude piškótová. Zvrchu prekryjeme fóliou a necháme cca 2 hodiny (môžme aj viac) ztuhnúť v chladničke. Po stuhnutí vyklopíme a dozdobíme - nohy urobíme z banánu(pozdĺžne prekrojíme) a hlavu z police citróna, oči z klinčekov :)