Jahodová korytnačka (fotorecept)
Autor receptu: leja3
Tento recept vznikol pre moju malú dcérku, ked som jej chcela pripravit niečo zdravé na maškrtenie, rýchle a pekné. Dá sa robiť v rôznych variantoch, každý si ho môže prispôsobit svojim chutiam
8 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mlieka,cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť za občasného miešania. Potom vmiešame tvaroh a rozmixujeme na hladko.
- Misku vypláchneme studenou vodou, vyložíme fóliu tak, aby hore prečnievala (aby sa vrch dal zakryť). Jahody nakrájaná na plátky postupne ukladáme po okrajoch misky (vytvoríme štruktúru korytnačieho chrbta)
- Na jahody postupne vrstvíme krém a piškóty striedavo, posledná vrstva bude piškótová. Zvrchu prekryjeme fóliou a necháme cca 2 hodiny (môžme aj viac) ztuhnúť v chladničke.
Po stuhnutí vyklopíme a dozdobíme - nohy urobíme z banánu(pozdĺžne prekrojíme) a hlavu z police citróna, oči z klinčekov :)