Jahodová bublanina s pravou vanilkou

Autor receptu: gabusik

Bola som si nazbierať jahody a keď sme oslavovali dcérkine meniny rozhodla som sa upiecť z jahôd bublaninu. Recept mám od mojej maminy, piekla som ho druhý krát v živote a všetkým veľmi chutil. Tak snáď bude aj Vám,

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vanilkový struk si pozdĺžne rozrežeme a ostrým nožíkom obsah vyškriabeme. Obsah dáme do misy spolu so žĺtkami, práškovým cukrom a trochou vody. Vyšľaháme do penista. Pomaly pridávame zvyšnú vodu, olej a nakoniec pomaly zamiešame múku s PDP.
  2. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Jahody umyjeme a necháme vysušiť.
  3. Cesto nalejeme na plech vystalný papierom na pečenie, poukladáme rovnomerne jahody a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.
  4. Ešte jedna rada ako môžete zúžitkovať prázdny vanilkový struk. Stačí ho vložiť do nádoby s cukrom a o pár týždňov máte domáci vanilkový cukor.