Jahodová bábovka

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

3 ks
200 g
200 g
250 g
150 ml
1 PL
1 PL
300 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom na penu. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, rum a vmiešame časť múky. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný tuhý bielkový sneh a múku s práškom do pečiva.

  2. 2

    Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme tretinu cesta. Poukladáme jahody a zakryjeme druhou tretinou cesta. Opäť dáme jahody a vylejeme poslednú tretinu cesta.

  3. 3

    Bábovku vložíme do predhriatej rúry a pomaly upečieme doružova. Upečenú bábovku po vychladnutí vyklopíme a polejeme jahodovou polevou.

Diskusia k receptu