Jablkový zákusok z ovsených vločiek fotorecept
Zdravý zákusok s vločkami a ovocím. Samá fajnotka.
36
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 190-200 °C
na 190-200 °C
Suroviny
| 1/2 l |
|
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 150 g (zomleté na hrubo) |
|
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ks (kôra aj šťava) |
|
| 1 ČL |
|
| 800 g očistené |
|
| (podľa kyslosti jabĺk) |
|
| 2 bal. |
|
| Navrch: | |
| hrsť |
|
| hrsť |
|
Postup
-
1
Najprv si v mlieku namočíme ovsené vločky, aby trocha nabobtnali.
-
2
Medzi tým si očistíme jablká a prichystáme ostatné suroviny.
-
3
Do misky si pripravíme všetky suroviny, jablká nastrúhame na tekvicovom strúhadle, slivky umyjeme studenou vodou a pokrájame na drobno. Cukor pridáme podľa kyslosti jabĺk, a to asi 100 g.
-
4
Všetko spolu zmiešame.
-
5
Hlboký plech vyložíme keksami.
-
6
Na keksy rozotrieme jablkovo-vločkové cesto. Na cesto rozsypeme nahrubo zomleté orechy a hrozienka. Rukou ich trocha zatlačíme do cesta. Upečieme.
-
7
Dobrú chuť. Z polovičnej dávky si môžte urobiť na menší plech.









Diskusia k receptu