Foto: bejulienka
Toto je môj najobľúbenejší zákusok...mňam! Foto nepodarené, ale zákusok výborný...
40
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
17 dag |
|
17 dag |
|
5 lyžíc vlažná |
|
Plnka 1: | |
6 dl |
|
2 ks |
|
20 dag |
|
21 dag |
|
Plnka 2: | |
1 kg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Plnka 2: Jablká očistíme, postrúhame. Očistených jabĺk má byť 1kg. Postrúhané jablká zmiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom. Plech vyložíme alobalom, na ktorý vysypeme jablká.
- 2
Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme vodu, zľahka vmiešame múku a cesto vylejeme na jablká. Pečieme asi 20-25min. na 170C. Necháme trochu vychladnúť a plech prevrátime, aby sme plnku dávali na jablká.
- 3
Plnka 1: Mlieko s klasom uvaríme na hustú kašu. Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo vymiešané s cukrom.
- 4
Na vrch nalejeme polevu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na ochutené jablká vylejeme cesto, upečiemenatrieme plnkou č. 1. Vrch polejeme čokoládovou polevou. Dobre som to pochopila?
No akurát som dostala jablká a rozmýšľam niečo upiecť. Tento zákusok vyzerá dobre, prčo si myslíš že foto je nepodarené? Náhodou je to moje obľúbené ceto robené v jednej mise a rýchlo. Ukladám a vďaka.
Asi je to dávka na menší plech,nie??
A keby tam šlo aspoň polovica PDP,hm??
Ďakujem