Jablkový krémeš

gretolinka - bez fotkygretolinka, 14. augusta 2012

Keďže máme doma veľa jabĺčok tak sa u nás vypekajú jablkové koláče. Tento recept mám z jedného týždenníka už dlhšie a je naozaj vynikajúci. Zobraziť celý popisKeďže máme doma veľa jabĺčok tak sa u nás vypekajú jablkové koláče. Tento recept mám z jedného týždenníka už dlhšie a je naozaj vynikajúci. :)

Suroviny

Cesto:
5 ks
150 g
150 g
1/2 balíčka
3 lyžice
jablková plnka:
1 kg
pudingová plnka:
700 ml
2 ks
100 g
40 g
200 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme jablká. Očistíme ich, nastrúhame a pridáme vanilkový, kryštálový cukor a škoricu podľa chuti. Plech vyložíme alobalom a poukladáme naň jablká. Z jabĺk je dobré vytlačiť prebytočnú šťavu, pretože potom bude koláč príliš mokrý. :)

  2. 2

    Žĺtka si vymiešame s cukrom do peny a pridáme vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na jablkovú hmotu a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  3. 3

    Uvaríme si puding z mlieka, vanilkových pudingov a cukru. Ak sa vám zdali jablká dosť sladké do pudingu nemusíte pridávať toľko cukru. Ja varím puding od oka, tak aby nebol príliš alebo málo sladký. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom, po vychladnutí si mixérom trochu prešľaháme puding a pomaly pridávame maslo.

  4. 4

    Cesto si preklopíme, odstránime alobal, natrieme vanilkovú plnku a na ňu navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Všetky vrstvy sú dosť sladké tak ak pridáte menej cukru nič tým nepokazíte a koláčik bude stále chutiť výborne. :)

Diskusia k receptu

paeva
takže naspodok sa dostalo piškotové cesto, že? vyzerá veľmi jedlo, ukladám, snád mi to v sobotu časovo vyjde
sany11
krásny,uz som si ho ulozila a najblizsie vyskusam.
nonna
Bude ľahký, šťavnatý, čiže celkom rozumná sladkosť. Určite chutný a aj je vyzerajúci lákavo. Nie som na sladké, ale ukladám do KK a vyhadujem na FBčko pre širšiu propagáciu.
nonna
A moja USáčková kamoška si tento recepisík už aj preložila a bude ho probírovať. GRATULÁCIA!!!!
sneica
kremes vyzera lakavo...samozrejme ukladam si...:)
evanaaa
To je ale pochúťka! Nie moc náročné a dobré. Ináč, ja by som nedala alobal, ale papier na pečenie, aby sa dal lepšie stiahnuť, alobal sa môže prilepovať.
alaba
Skusila som- bol mnaaaam , pochvalovali aj ini maskrtnici ;-) Ale spravila som ho s malou obmenou - namiesto slahacky som pudingovu plnku poliala cokoladovou polevou (bolo to na chatu bez chladnicky a tiez pre "cokoholikov", tak som sa tej surove slahacky trochu bala)
Pre evanaaa - skusila som papier namiesto alobalu a dost zle sa to davalo dole, lebo papier nasiakol od jablk a trhal sa. Na buduce dam alobal a uvidim, ci to bude lepsie.
gretolinka
Som veľmi rada, že chutil :) šľahačku kupujem v takom zelenom litrovom balení (nechcem robiť reklamu :D) pekne stuhne a aj výborne chutí. Neskúšala som dávať papier na pečenie, pretože naspodu pri pečení sú jabĺčka a po upečení sa koláčik obráti, takto sa alobal z jabĺk pekne odstráni :)
babuscha
vyskúšaný, výborný
už som jedla aj také, že po prevrátení sa cesto natrelie dzemom, na to piškóty máčané v káve s rumom a na tom ten krém - výborné
anina6
praáve som sa chystala niečo upiecť a si vyprobujem, lebo je čas jablčkový.
viera8017
kocky aky velky plech ste pouzili? vyzera to dobre, urcite vyskusam
gretolinka
@viera8017 použila som veľký plech, rozmery cca 32x33, je taký akurát (ani veľký ani malý) a je ho dosť pre všetkých ;)
katze
Jablkovy kremes som piekla v stredu bol vynikajuci,len som vynechala maslo z pudingovej plnky a alobal staci trosku potriet olejom a da sa uplne bez problemov odstranit.velmi nam chutill. Ja som ten obrateny jablcnik predtym piekla tak ze som jablka posypavala orechmi s krys.cukrom. vyborny recept. Fantazii sa medze nekladu. plech vel.24-36 a 5cm vyska.
tweety12
Ja som amater na zakusky ale toto som skusila a je to nebicko v papulke.Nikdy v zivote sa mi nepodarila piskota a to nehovorim o plnkach. Od dneska budem naruziva cukrarka :-) Dakujem naozaj je fantasticky
steliana
Tento zákusok je prevráteny koláč. Ja ho tiež robievám.
anna70
Vyzerá veľmi chutne aj ja vkladám do mojej kuchárskej knihy. Upečiem pre priateľov.
irena58
Ale poliaty čokoladovov polevou namiesto šľahačky.
kukulienka71
aj so šľahačkou je tento koláč výborný, ľahký, nepresladený, šťavnatý...proste super nedeľný dezert. Vďaka zaň.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia