Foto: gretolinka
Keďže máme doma veľa jabĺčok tak sa u nás vypekajú jablkové koláče. Tento recept mám z jedného týždenníka už dlhšie a je naozaj vynikajúci. Zobraziť celý popisKeďže máme doma veľa jabĺčok tak sa u nás vypekajú jablkové koláče. Tento recept mám z jedného týždenníka už dlhšie a je naozaj vynikajúci. :)
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1/2 balíčka |
|
3 lyžice |
|
jablková plnka: | |
1 kg |
|
|
|
|
|
|
|
pudingová plnka: | |
700 ml |
|
2 ks |
|
100 g |
|
40 g |
|
200 g |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme jablká. Očistíme ich, nastrúhame a pridáme vanilkový, kryštálový cukor a škoricu podľa chuti. Plech vyložíme alobalom a poukladáme naň jablká. Z jabĺk je dobré vytlačiť prebytočnú šťavu, pretože potom bude koláč príliš mokrý. :)
- 2
Žĺtka si vymiešame s cukrom do peny a pridáme vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na jablkovú hmotu a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 3
Uvaríme si puding z mlieka, vanilkových pudingov a cukru. Ak sa vám zdali jablká dosť sladké do pudingu nemusíte pridávať toľko cukru. Ja varím puding od oka, tak aby nebol príliš alebo málo sladký. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom, po vychladnutí si mixérom trochu prešľaháme puding a pomaly pridávame maslo.
- 4
Cesto si preklopíme, odstránime alobal, natrieme vanilkovú plnku a na ňu navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Všetky vrstvy sú dosť sladké tak ak pridáte menej cukru nič tým nepokazíte a koláčik bude stále chutiť výborne. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pre evanaaa - skusila som papier namiesto alobalu a dost zle sa to davalo dole, lebo papier nasiakol od jablk a trhal sa. Na buduce dam alobal a uvidim, ci to bude lepsie.
už som jedla aj také, že po prevrátení sa cesto natrelie dzemom, na to piškóty máčané v káve s rumom a na tom ten krém - výborné