Jablkový krémeš

Autor receptu: gretolinka

Keďže máme doma veľa jabĺčok tak sa u nás vypekajú jablkové koláče. Tento recept mám z jedného týždenníka už dlhšie a je naozaj vynikajúci. :)

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme jablká. Očistíme ich, nastrúhame a pridáme vanilkový, kryštálový cukor a škoricu podľa chuti. Plech vyložíme alobalom a poukladáme naň jablká. Z jabĺk je dobré vytlačiť prebytočnú šťavu, pretože potom bude koláč príliš mokrý. :)
  2. Žĺtka si vymiešame s cukrom do peny a pridáme vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na jablkovú hmotu a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  3. Uvaríme si puding z mlieka, vanilkových pudingov a cukru. Ak sa vám zdali jablká dosť sladké do pudingu nemusíte pridávať toľko cukru. Ja varím puding od oka, tak aby nebol príliš alebo málo sladký. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom, po vychladnutí si mixérom trochu prešľaháme puding a pomaly pridávame maslo.
  4. Cesto si preklopíme, odstránime alobal, natrieme vanilkovú plnku a na ňu navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Všetky vrstvy sú dosť sladké tak ak pridáte menej cukru nič tým nepokazíte a koláčik bude stále chutiť výborne. :)