Jablkový krémeš fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. júla 2012

Je obdobie dozrievania jablčok a preto že ich mám tento rok dostatok,upiekla som výborný zákusok.

10
porcií
50 minút
príprava
40+20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
180 g
140 g
100 g
Krém:
3 ks na sneh
 hustý uvarený
3 dl
150 g
2 dl
Jablková masa:
1 kg krájané
100 g
1 káv.lyžička
Smotanová pena:
4 dl
2 bal.
2 lyžica

Online leták

Postup

  1. 1

    Ako prvé som začala robiť jablčka, lebo to vyžaduje viac času..jablčka som očistila,umyla, pokrájala na tenké plátky, pridala 100g. krištálového cukru a 1 lyžičku škorice, dala do rajnice na sporák a za stáleho miešania uvarila na hustú kašu...musí sa všetka tekutina odpariť...

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    uvarenú kašu som nechala vychladiť.. varila sa 40 min za stáleho miešania...

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto:4 bielky som vymiešala na trdý sneh,pridala som cukor a soľ a miešala ďalej..pridala som do tvrdej hmoty, po malých dávkach vymiešané žltka a tiež po malých dávkach opatrne hladkú múku...potom roztopíme maslo , ale tak aby sa do cesta dostalo vlažné a v malých dávkach ho primiešavame opatrne do cesta..

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto som vyliala na plech vyložený pečiacou foliou, môže byť aj pečiaci papier...

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečený koláč treba po malej chvíľke vyložiť na mriežku, aby sa chladil rovnomerne..

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    uvarila som si krém: 3dl mlieka,2 dl vody zmiešam a pridám 2 balíčky vanilkového pudingu,100g. cukru a uvarila som hustú kašu...z 3 bielkov a 50 g.cukru som vyšlahala tvrdý sneh, ktorý som ešte za horúca, po malých dávkach vmiešavala opartne, aby sa nedolámal..

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vychladnutý koláč som natrela ako prvú, vrstvu jablkovej kaše..

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    potom som na jablkovú kašu natrela krém...rovnomerne rozotrela po celej ploche koláča..

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z o 4 dl smotany 2 vanilkových cukrov a 2 lyžíc cukru som vyšľahala šlahačkovú penu..natrela na koláč a dala do chladničky stuhnúť...

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    hotovo....jablkový krémeš v reze.. vrch krémeša som jemne posypala škoricovým cukrom...prajem vám dobrú chuť..

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    jemný,šťavnatý sladučký zákusok..

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

nika60
Vyzerá veľmi pekne Teraz je čas skorých jablk určite vyskúšam...
helca103
keď som videla úvodnú fotku hneď som vedela,že recept je od @izabelky :-) Ten tvoj krémeš vyzerá nádherne nepošleš mi kúsok?
izabella929
@lorain20 , sa nestratilo, len som mala pripravený obrázok s roztopeným maslom a nepridala som ho...už je to v poriadku...) dík za komentár aj pripomenutie...je to totiž dôležitá súčasť cesta, lebo sa prilieva do cesta vlažné a po malých dávkach a cesto sa opatrne z ľahúčka zmiešava s maslom...
helca103
@lorain je to predsa napísané v bode 3 ...potom roztopíme maslo , ale tak aby sa do cesta dostalo vlažné a v malých dávkach ho primiešavame opatrne do cesta..
stacy77777
Ešte som len pozrela úvodné foto,už som ho aj ukladala, aý potom som čítala suroviny a postup. Už vzhľad tak krásneho koláčika svedčí o tom, že musí byť aj vynikajúci
salinka
Tento kolacik vyzera skvelo. Dala by som si kusok, po tych tvojich klobaskovych pagacikoch:-))
astheart
Vypadá skvěle! ..... Ale, taky se mi zdá toho cukru příliš..... Je ho tam skoro půl kila ...... :(
sneica
kremesik super...vyzera vyborne a urcite aj chuti...:)jablkove lubime...:)
izabella929
@astheart , ono sa to vidí moc, ale jablčka ked dáš variť sú moc kyslé a do krému tiež musíš dať cukor, hoc ten by sa možno dal znížiť, ale puding je bez cukru, ten treba osladiť...no a čo sa týka cesta, tam sa nedá znížiť na polovicu...celý zákusok ak ho teraz hodnotím má chuť ako všetky krémešky, akurát keď keď sa na lyžičku dostane tá jyblková plnka, pôsobí kyslasto...myslím, že to je to výborné v tomto zákusku, že nie je fádny..inak obyčajný krémeš nepečiem, lebo mne to nechutí...radšej mám niečo v čom je ovocie a výborná plnka...ďakujem za komentár, si milá.-)
izabella929
Ďakujem pekne za komentáre a teším sa, že vás môj výborný zákusok zaujal.-))))
coldbery
Koláč vyzerá vynikajúco...určite aj tak chuti....pekne nafotené...♥
evanaaa
Aj mne sa zdá tento krémešík lepší, bohatší ako ten originál. Treba zmenu a preto si ho dávam do KK. Mimochodom, ak jem sladké, tak nech to aj sladké je, málo sladký koláč sa mi zdá akoby nedokončený. A hovorím to aj napriek tomu, že som diabetička.
izabella929
@evanaaa , aj napriek tomu, že si diabetička, ti zodpovedne môžem napísať, že keď je hotový, zostevený, pokrájaný a začneš ho papkať, vôbec necítiť, že je presladený..mala som ho od soboty v chladničke, čakala som návštevu a iba včera prišli, teda v pondelok, ale bol vynikajúci...pani z Česka/tiež diabetička/ ho v pohode jedla a povadala, že nie je príliš sladký, ba naopak tie jablčka úplne tlmili tú sladkosť...len tak na okraj::: tá pani, ktorá prišla z Česka k nám, je víťazkou ČTV..o najlepší zákusok s ,,,gemerskou ružou,,,/mám ju v receptoch/ velmi chválila môj krémeš...)
niky13
tak toto vyzerá supeeeer.... jablká mi milujeme, takže určite vyskúšam....
tinca
riadna výška a ohromná kombinácia plnok,chválim:)


miladicka
veľmi dobrý koláčik,ja som ho včera robila a veľmi nám chutil:)
manya
piekla som tento zákusok minulý týždeň, ukázalo ho pri inom recepte, upiekla som dve piškóty a druhú som dala na jablkovú plnku, niekoľko dní si postál v chladničke a bol fantastický ( tá druhá piškóta preto, lebo manžel má rád, keď je cesto primerane ku krému a šľahačke) raz-dva bolo poňom, jeden kúsok nestačí;