Jablkový koláčik

Autor receptu: mitzy

Tento jablkový koláčik je veľmi ľahký a chutný a jablková sezóna je v plnom prúde, tak treba skúsiť. Netreba naň veľa surovín, iba tie základné, ktoré sú doma väčšinou vždy, a keď nie, dajú sa nahradiť.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrnček má 250 ml. Zmiešame špaldovú a polohrubú múku. Pridáme prášok do pečiva, cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko olej. Do cesta vmiešame hrozienka, ktoré boli namočené vo vode. Pridáme 4 nastrúhané jablká. Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme zhruba 20 min na 180-tich stupňoch. Záleží od veľkosti plechu aj od rúry.
  2. V malom hrnci na sporáku na miernom ohni zmiešame kakao s vodou. Môžeme pridať trochu cukru a mlieka. Urobíme si polevu.
  3. Keď je koláč upečený, natrieme naň marhulový džem, polejeme ho kakaovou polevou a posypeme kokosom. Zvyšné 2 jabĺčka nakrájame na štvrťky a tie nakrájame na jemné plátky, ktorými koláč ozdobíme.
  4. Koláčik chladíme v chladničke aspoň hodinu a potom už môžeme nakrájať a vychutnať s kávičkou alebo čajom.